Turmalín: Pozitivita nadovšetko. Magické vlastnosti polodrahokamu

Počuli ste už niekedy o turmalíne? Vo všeobecnosti platí, že ide o kameň, ktorý má magické vlastnosti. V tomto článku a v nasledujúcich riadkoch sa dozviete všetko o turmalíne. O jeho mystických, ale aj liečivých vlastnostiach.

Turmalín: Aký význam a benefity prináša?

Niektorí ľudia na magické kamene veria, iní zase nie. Všetko záleží od človeka a jeho postoja k takýmto veciam. Niekedy stačí len uveriť a váš život sa môže razom zmeniť k lepšiemu. Nech už patríte do akejkoľvek skupiny ľudí, v tomto článku vám popíšeme kameň turmalín, ktorý má skutočne bohatú históriu.

Známy je už totiž necelých tristo rokov. Môžu za to holandskí obchodníci, ktorí tomuto kameňu dali názvom Turamali. Ide o názov v sinhalštine, čo je jazyk najväčšieho etnika v oblasti Srí Lanky. Z prekladu to znamená kameň viacerých farieb. Tento názov však nevznikol len tak. Turmalín totiž skutočne dokáže hrať viacerými farbami. Dokonca, v súčasnosti existuje aj turmalín, ktorí mnohí ľudia nazývajú aj ako melón. Je totiž ružovočervený a jeho stred obklopuje zelená šupka.

Už v minulosti sa turmalín považoval za magický kameň s veľkým množstvom mystických a liečivých vlastností. V nasledujúcich riadkoch si o nich povieme niečo viac.

Dodá vám pozitívnu energiu

Turmalín je známy najmä tým, že obsahuje energiu, ktorú vám vie dodať. Ak sa častokrát cítite unavení, už vás nič nebaví a nenachádzate v živote zmysel, turmalín je vhodný kameň práve na túto oblasť. Dodá vám energiu v potrebnej miere. To znamená, že vám turmalín dokáže navodiť aj pocit uspokojenia. Už ďalej nebudete unavení životom, práve naopak. Budete si užívať každý jeden deň, s úsmevom na tvári.

Je totiž pochopiteľné, že občas sa človeku nedarí. Netreba sa však hneď vzdávať a ísť do úzadia. Mohli by vám totiž vzniknúť rôzne psychické poruchy, čo, samozrejme, môže začať aj depresiou. Turmalín je ochranný kameň, ktorý by ste mali nosiť vždy pri sebe. Má vysokú duchovnú energiu, vďaka ktorej premieňa negatívne vibrácie na tie pozitívne. Ak chcete mať dostatok energie na normálne fungovanie, turmalín je to správne riešenie aj pre vás.

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ
Turmalínový set 3: náhrdelník, náramok, kamene 
V tejto sade sa nachádza náhrdelník, náramok a balíček 3 kusov kameňov. Dokopy v hodnote 52,97 EUR, teraz len za 29,99 EUR.

415-3_turmalin-vyhodny-set (2)

Podporuje rozvoj osobnosti

Cítite sa zaseknutí na jednom mieste a neviete, ako v živote ďalej pokračovať? Turmalín obsahuje energiu, ktorá podporí rozvoj osobnosti. To znamená, že budete môcť dosahovať svoje ciele bez toho, aby ste mali akýkoľvek strach. V živote je totiž potrebné prekonávať prekážky, ktoré sa môžu naskytnúť. Turmalín vám v tomto smere určite pomôže.

Práve medzi jeho mystické vlastnosti patrí to, že podporuje rozvoj osobnosti, vďaka čomu sa môže výrazne zlepšiť aj váš život či fungovanie. Rozvíjať samého seba je v dnešnej dobe viac než potrebné, a to najmä v prípade, keď aj vy túžite niečo dosiahnuť.

Zvyšuje radosť zo života

Ak máte často pocit, že vám život už nerobí radosť, mohlo by to viesť až k depresii. Tá sa musí liečiť rôznymi liekmi a pravdepodobne ani vy po tom netúžite. Aby ste sa vyhli takýmto a iným ochoreniam, zaobstarajte si turmalín. Ten vám dodá takú energiu, ktorá vám zaistí väčšiu radosť zo života.

Netreba predsa strácať čas tým, aby ste sa neustále kvôli niečomu len trápili. Nájdite si v živote niečo, čo vám robí radosť. Zatiaľ tak prídete na iné myšlienky a zo života sa budete len tešiť.

Turmalínové ponožky samozahrievacie terapeutické - VÝHODNÉ BALENIE 

307-7_turmalinove-ponozky-farebne

Ochráni vás od zlej energie

Nebudeme si klamať, v dnešnom svete existuje skutočne veľa zlej energie. Tá pochádza z rôznych smerov. Turmalín je však aj na to, aby vás od zlej energie ochránil. To súvisí aj so zdravím. Ak totiž nebudete naplnení zápornou energiou, budete sa vedieť vyhnúť mnohým ochoreniam. Preto, ak sa chcete zbaviť a strániť zlej energie, určite si turmalín zaobstarajte. Za vyskúšanie rozhodne nič nedáte.

Napomáha pri nevoľnosti

Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí majú často problémy s nevoľnosťou a závratmi? V tom prípade je turmalín pre vás ako stvorený. Ide totiž o kameň, ktorý má rôzne liečivé účinky. Medzi tie patrí aj pomoc pri nevoľnosti a závratoch, ktorými v dnešnej dobe trpí veľké množstvo ľudí. Vznikajú z rôznych dôvodov.

Najčastejšie však ide o dôsledky určitého ochorenia. Tieto prejavy by ste však rozhodne podceniť nemali. Preto neváhajte a zaobstarajte si turmalín aj vy. Určite to neoľutujete. Jeho liečivé účinky sa totiž prejavujú v plnej sile.

Posilňuje pamäť a myslenie

Nič nie je horšie, ako ochorenia, ktoré sú spojené s poruchou pamäte. Ak sa chcete týmto chorobám vyhnúť, svoju pamäť a myslenie by ste si mali neustále precvičovať. Pomôže vám lúštenie krížoviek, pozeranie vedomostných relácií, ale aj čítanie kníh.

Vedeli ste však o tom, že turmalín má liečivé účinky, ktoré sa spájajú so zlepšením pamäte? Práve preto je tento magický kameň tak jedinečný. Dokáže totiž zlepšiť pamäť, myslenie a koncentráciu. Dokonca, z dlhodobého hľadiska. Práve vďaka tomu sa zvyšuje aj šanca toho, že sa v budúcnosti ochoreniam spojených s poruchou pamäte budete vedieť vyhnúť.

Ďalšie liečivé účinky

Samozrejme, týmto liečivé vlastnosti turmalínu zďaleka nekončia. Tak, ako sme si na začiatku spomínali, turmalín dokáže dodať telu množstvo energie. Ak sa v poslednej dobe cítite viac unavení, tento magický kameň vám môže napomôcť v tomto smere. Okrem iného, turmalín napomáha aj pri roztrúsenej skleróze a dokáže znížiť jej prejavy. Zároveň znižuje zápal, ktorý sa môže týkať aj nervov. Turmalín má priaznivé účinky aj na infekcie, pri ktorých slúži ako prevencia. Preto neváhajte a vyskúšajte si zaobstarať jedinečný kameň turmalín z dávnych čias aj vy.

Limitovaná ponuka: