Citrín: Kameň s jedinečnými účinkami

Možno ste už neraz počuli o kameni s názvom citrín. Ten má svoju bohatú históriu, no veľký význam má aj v dnešnej dobe. V tomto článku si povieme o citríne viac. Nájdete tu všetky informácie o jeho vlastnostiach, význame, ale tiež aj liečivých účinkoch.

Citrín: Kameň s jedinečnými účinkami

Hovorí sa, že kameň citrín pomenoval slávny bádateľ menom Georg Bauer. Tento jedinečný kameň mal pomenovať podľa citrónu. Citrín má totiž na svetle veľmi výraznú žltú farbu. Okrem iného, tento kameň je dodnes spájaný s korunnou čakrou.

Ďalšie poviedky však vravia o tom, že Albert svojej Viktórii daroval citrín na hrade Balmoral. Práve ten sa mal nachádzať v škótskej vysočine. V ten večer sa preslávilo to, že citrín mal byť akýmsi znakom lásky. Od tých čias sa stal žiarivým drahokamom a túžila po ňom nejedná žena.

Za najznámejšie náleziská citrínu sa dnes považuje Brazília, Španielsko, Madagaskar, a tiež Veľká Británia.

IMG_2541

Symbol pohody a uvoľnenia sa

Máte pocit, že ste neustále nervózni a chceli by ste sa nejak uvoľniť? V tomto prípade je kameň citírn tým správnym riešením. Má totiž mystické vlastnosti, medzi ktoré patrí aj to, že stvárňuje akýsi symbol pohody, tepla a vitality. Citrín vám zabezpečí veľkú dávku istoty, dôvery a vy sa tak budete cítiť viac uvoľnene.

Zaujímavosťou je, že tento jedinečný kameň pôsobí očistným a povzbudzujúcim spôsobom. Ak máte pocit, že sa vám nič nedarí a všetko sa vám rúca, vyskúšajte si zaobstarať kameň citrín. Nič za to nedáte a možno zistíte, že riešenie sa skrývalo práve v tomto magickom kameni. Je potvrdené, že už pomohol nejednému človeku.

Dokáže uvoľniť citové blokády

O kameni citrín je tiež známe, že napomáha pri uvoľnení citových blokád. Tie vznikajú z rôznych príčin. Väčšinou ide o nešťastné vzťahy. Či už v rodine alebo v práci. Kameň citrín vám však dokáže napomôcť aj pri regulovaní svojich pocitov. Zároveň budete svoje životné situácie prežívať lepšie, pretože citrín vás naučí, ako sa z nich môžete jednoducho ponaučiť. Rozhodne tak budete silnejší a viac sebavedomí.

Navodí vám pocit spokojnosti

V dnešnej dobe je veľa ľudí nespokojných. Či už sa jedná o samých seba, prácu alebo vzťahy. Rozhodne to nie je dobre, pretože to nevplýva priaznivo ani na duševné zdravie. Kameň citrín však obsahuje energiu, ktorá vám dokáže navodiť pocit spokojnosti. Svoje priania a ciele si tak budete môcť plniť s väčším pokojom a zároveň aj vierou. Vďaka tomu si všetky svoje sny dokážete splniť výrazne rýchlejšie.

Zaručený úspech a bohatstvo

Hovorí sa, že kameň citrín je skvelým riešením na pritiahnutie si úspechu a bohatstva. Obsahuje totiž energiu, ktorá je dokonale využitá aj v tomto smere. Medzi jeho ďalšie mystické vlastnosti patrí aj ochrana pred negatívnymi vibráciami, a tiež pomoc pri využívaní intuitívneho vnímania. Preto, ak chcete byť maximálne spokojní a úspešní, kameň citrín vám rozhodne pomôže.

Priaznivo pôsobí na trávenie

Medzi liečivé účinky citrínu patrí jeho priaznivé pôsobenie na trávenie. Napomáha pri rôznych žalúdočných problémoch a zároveň pôsobí aj detoxikačne. Z tela totiž vylučuje možné jedovaté látky. Kameň citrín napomáha aj pri čistení črevného systému. Telo zbavuje zlých baktérií, ktoré by mohli byť pre človeka škodlivé. Slúži aj ako prevencia ochorení, akými je zápcha, hnačka či plynatosť.

Citrín podporuje tvorbu dobrých a prospešných črevných baktérií. Vďaka tomu je aj imunita vyššia a zvýši sa šanca toho, že žalúdočným a črevným ochoreniam sa s ľahkosťou vyhnete. Citrín sa totiž častokrát používa aj na nadúvanie a kŕče v žalúdku, ktoré sú v dnešnej dobe veľmi časté. Preto ak aj vy trpíte týmito problémami, rozhodne pouvažujte nad zaobstaraním si kameňa citrín.

IMG_2516

Zlepšuje stav pleti

Ak chcete mať zdravú a čistú pleť, musíte preto aj niečo spraviť. Základom je správna starostlivosť, ale tiež aj životospráva. O kameni citrín je však známe, že napomáha aj v tejto oblasti. Hovorí sa, že obsahuje také liečivé vlastnosti, ktoré dokážu podporiť čistenie pleti. Vďaka tomu sa budete vedieť vyhnúť kožným problémom, ktoré vznikajú v dôsledku nesprávnej starostlivosti o pleť. Platí totiž, že ak je pleť čistá, akné, čierne bodky a pupienky vám nehrozia.

Podporuje látkovú výmenu

Pre správne fungovanie tela je látková výmena viac než nevyhnutná. Kameň citrín dokáže látkovú premenu výrazne posilniť. Zároveň obsahuje aj liečivé vlastnosti, ktoré zabezpečia vyrovnanie tvorby inzulínu pri cukrovke. Kameň citrín je tak vhodný aj pre diabetikov. Zmierňuje aj prejavy cukrovky, pričom sa snaží o to, aby sa celé ochorenie nezhoršilo. Kameň citrín je skutočne magický a jedinečný.

Lieči úzkostné stavy

Samozrejme, citrín priaznivo pôsobí aj na tú psychickú stránku. Je o ňom totiž známe, že dokáže liečiť depresie a rôzne fóbie. V dnešnej dobe je depresia považovaná za pomerne závažné ochorenie. Množstvo ľudí sa na toto ochorenie lieči tabletkami. Málokto z nich však vyskúšal magický citrín. Ten obsahuje vlastnosti, ktoré skutočne môžu pomôcť. Okrem iného, je výborným riešením aj na fóbie rôzneho druhu. Ak máte z niečoho dlhodobo strach a neviete to prekonať, práve kameň citrín vám môže pomôcť. To súvisí aj so spomínaným uvoľnením citových blokád a s navodením pocitu uspokojenia.

Vlastností kameňa citrín je však ďaleko viac. Mnohé sa stále len objavujú. Citrín je známy už dlhé roky a získal si priazeň mnohých ľudí, ktorí potvrdili jeho magické vlastnosti. Preto neváhajte a zaobstarajte si aj vy tento jedinečný kameň.