Liečivé kamene podľa znamenia: Ako si vybrať vhodný kameň?

Liečivé kamene sa čoraz častejšie stávajú populárnou voľbou pre všetkých ľudí, ktorí túžia po prírodnom spôsobe podpory svojho zdravia. Hovorí sa totiž, že tieto kamene majú energiu a schopnosti, ktoré dokážu posilniť liečbu fyzických a emocionálnych problémov.

Chystáte sa používať liečivé kamene? Pri výbere by ste tak mali zvážiť niekoľko dôležitých faktorov, ktoré vám zaručia správnu kúpu. Mali by ste si totiž vybrať taký liečivý kameň, ktorý vám bude vyhovovať z hľadiska vašich individuálnych potrieb. Jedným z aspektov, ktoré môžete pri kúpe zvážiť je vaše znamenie zverokruhu. Aj na základe toho si totiž budete môcť vybrať dokonalý liečivý kameň priamo pre vás.

Nezabúdajte: Pri výbere samotného liečivého kameňa by ste mali určite zvážiť aj to, na čo konkrétne ho potrebujete. Znamenie zverokruhu je tak len jeden z mnohých aspektov, ktorým by ste sa mali riadiť.

Sila znamení zverokruhu

Každé znamenie zverokruhu má priradený určitý kameň, ktorý sa považuje za najvhodnejší pre nositeľov daného znamenia. Takéto liečivé kamene sú totiž častokrát spojené so špecifickými energiami a zároveň aj vlastnosťami, ktoré napomáhajú pri posilnení pozitívnych aspektov a zároveň vyrovnaní negatívnych aspektov konkrétneho znamenia. Preto sme si pre vás pripravili zoznam jednotlivých znamení a liečivých kameňov, ktoré sú pre nich vhodné.

Baran

Znamenie Barana je prvým znamením zverokruhu . Toto znamenie sa u ľudí vyznačuje veľkou odvahou, energiou a zároveň aj odhodlaním. Ľudia so znamením Barana sú nebojácni, vždy si idú za svojimi cieľmi a vyhľadávajú úspech. Neustále ich sprevádza obrovská dávka energie, sú aktívni a plní života.

Liečivé kamene: hematit, ametyst, rubín, ohnivý achát, granát.

Býk

Symbolom tohto znamenia je silný a stabilný býk. Pre toto znamenie je charakteristická veľká vytrvalosť, nebojácnosť a spoľahlivosť. Ľudia so znamením Býka vynikajú schopnosťou tvrdo pracovať a realisticky pristupovať k životu. Sú verní a lojálni k partnerom alebo rodine.

Liečivé kamene: citrín, achát, ruženín, malachit, chryzokol.

krystaly

Blíženci

Blíženci majú veľmi silné komunikačné schopnosti. Sú schopní jasne vyjadriť svoje myšlienky a názory, pričom majú dar pre presvedčivú reč. Zároveň sú však aj dobrí poslucháči. Neustále sa prispôsobujú novým zmenám a problém im nerobí ani zvládnuť viacero úloh naraz.

Liečivé kamene: kalcit, tyrkys, akvamarín, citrín, achát machový.

Rak

Znamenie Raka je známe pre svoju citlivosť, starostlivosť a intuíciu. Ľudia s týmto znamením majú silnú schopnosť vnímať a zároveň aj chápať emócie druhých ľudí. Neustále sú ochotní pomáhať a sú vnímaví voči potrebám iných. Zároveň sa snažia vytvoriť bezpečné prostredie pre svojich blízkych.

Liečivé kamene: avanturín, chalcedón, karneol, jadeit, rodochrozit.

Lev

Ľudia so znamením Leva sú známi svojou sebadôverou, charizmou a hrdosťou. Sú energickí, kreatívni a zároveň aj odvážni. Neustále si idú za svojimi cieľmi a dokážu veľmi ľahko prevziať kontrolu a dosiahnuť úspech. Majú príťažlivú osobnosť, ktorá im pomáha byť stredobodom pozornosti.

Liečivé kamene: rubín, smaragd, granát, citrín, jantár.

Panna

Znamenie Panny je známe pre svoju analytickú myseľ, praktický prístup k životu a dôkladnosť. Ľudia s týmto znamením sú inteligentní, spoľahliví a majú schopnosť detailne sa zamerať na svoje úlohy. Dokážu objektívne zhodnotiť situácie, vyriešiť problémy a rozmýšľať racionálne.

Liečivé kamene: tigrie oko, jaspis, lapis lazuli, citrín, jantár.

Váhy

Ľudia so znamením Váhy majú diplomatický prístup, túžia po harmónii a sú známi svojou vyváženosťou. Snažia sa vyhnúť akýmkoľvek konfliktom a majú prirodzenú schopnosť viesť rozhovory. Zároveň sú veľmi súcitní a dokážu podporiť aj ostatných, keď to potrebujú. Ich túžba po spravodlivosti však častokrát vedie ku ťažšiemu rozhodovaniu.

Liečivé kamene: magnezit, akvamarín, heliotrop, ametrín, ruženín.

Škorpión

Škorpióny sú známi svojou vášňou, intenzitou a hlbokými emóciami. Svoje emócie častokrát prejavujú veľmi intenzívne a majú v sebe obrovskú dávku energie. Neboja sa čeliť výzvam a sú schopní prekonať akékoľvek prekážky, aby dosiahli svoje ciele. Majú prirodzený talent byť lídrami a držať sa svojich presvedčení.

Liečivé kamene: turmalín, achát, rubín, granát, obsidián.

Strelec

Znamenie Strelca je známe svojou slobodnou a dobrodružnou povahou. Sú optimistickí, filozoficky zmýšľajúci a majú obrovskú túžbu po objavovaní sveta. Vždy majú schopnosť vidieť svetlo, a to aj v tých najťažších situáciách.

Liečivé kamene: sodalit, zafír, chalcedón, malachit, sugilit.

Kozorožec

Kozorožci sú známi pre svoju disciplínu a pracovitosť. Sú skvelí v organizácii a plánovaní, pričom majú schopnosť dlhodobo pracovať a dosiahnuť svoje ciele. Je o nich známe, že sú zodpovední a svoje povinnosti vykonávajú s vysokým nasadením.

Liečivé kamene: labradorit, záhneda, ruženín, ryolit, mesačný kameň.

skupinova-meditacia

Vodnár

Znamenie Vodnár je známe svojou originalitou, nezávislosťou a humanitárnym zmýšľaním. Ľudia s týmto znamením majú silnú túžbu po spravodlivosti a rovnosti. Sú jedineční a netradiční vo svojom myslení či správaní.

Liečivé kamene: jaspis, fluorit, čaroit, amazonit, akvamarín.

Ryby

Ryby sú známe svojou citlivosťou, intuíciou a láskavosťou. Sú veľmi vnímavé, kreatívne a majú silnú duchovnú stránku. Ich hlavnou vlastnosťou je empatia voči ostatným. Neustále vnímajú potreby iných a snažia sa im pomôcť.

Liečivé kamene: fluorit, ametyst, jadeit, tyrkys, mesačný kameň.