Ako čistiť a nabíjať turmalín? Takto zachováte jeho účinky

Vo všeobecnosti platí, že turmalín má skutočne silnú duchovnú energiu. Je známy už stovky rokov, pričom sa vždy používal na terapeutické a liečivé účely. Výhodou je, že dokáže premieňať vibrácie v prospech tela a duše. Zároveň vás dokáže nabiť pozitívnou energiou.

Čierny turmalín má skutočne veľmi silné ochranné účinky, ktoré vás dokážu zbaviť negatívnej energie, depresie a iných škodlivých faktorov vášho psychického, ale aj fyzického zdravia. Aj to je dôvod, prečo sa turmalín považuje za jeden z najvzácnejších kameňov vôbec.

Prináša množstvo priaznivých vlastností a je skutočne jednotkou na trhu. Mnohí ľudia potvrdili efektívnosť jeho účinkov a niektorí priznali, že im tento kameň pomohol v rôznych životných situáciách, ktorým museli niekedy čeliť.

Nezabúdajte: O turmalíne sa hovorí, že zosilňuje presne takú energiu, akú má jeho majiteľ. Preto je tento kameň tak veľmi vzácny. Dokáže totiž odzrkadliť energiu, ktorú máte v sebe a do istej miery ju aj zosilniť.

cistenie-a-nabijanie-web

Starostlivosť o turmalín

Ak chcete, aby vám turmalín vydržal čo najdlhšie a bez akýchkoľvek poškodení, mali by ste sa oňho dôkladne starať. Čo sa týka turmalínu, starostlivosť by mala pozostávať z jeho čistenia a následného nabitia novou energiou.

Keďže na internete existuje spektrum tipov, ako na to, rozhodli sme sa vám to uľahčiť. V tomto článku vám preto prinášame najefektívnejšie spôsoby čistenia a nabíjania turmalínu, ktorými sa môžete inšpirovať aj vy.

Čistenie turmalínu: Prečo je dôležité?

Turmalín má za úlohu chrániť vás pred negatívnou energiou. Napríklad, aj v situáciách, kedy idete medzi ľudí. Do mesta, nákupného centra alebo reštaurácie. Práve v takýchto stiáciách turmalín dokáže absorbovať zlú energiu. Preto je potrebné dôkladné očistenie od tejto zlej energie. Existuje niekoľko metód, ako turmalín očistiť. My vám prinášame tie najefektívnejšie!

Použite čistú vodu

Väčšina druhov turmalínov je dostatočne odolná voči vode. Preto môžete realizovať čistenie turmalínu pomocou mierne teplej vody. Neváhajte použiť aj jemné mydlo alebo iný čistiaci prostriedok. Ten slúži na odstránenie povrchových nečistôt, ktoré sa na turmalíne nachádzajú.

Aj vďaka vode budete vedieť očistiť turmalín od negatívnej energie, ktorú absorboval počas istej doby. Po opláchnutí nezabúdajte tento jedinečný kameň osušiť čistou utierkou.

Pomocou kryštálovej drúzy

Jedným z efektívnych spôsobov je, že turmalín položíte na kryštálovú drúzu, prípadne vedľa nej, a to ideálne na niekoľko hodín. Prečo práve kryštálové drúzy? Ich výhodou je, že dokážu čistiť, ale zároveň aj nabíjať iné kryštály a liečivé kamene, vrátane turmalínu. Sú preto veľmi účinné pri obnove energie, čo je základom čistenia kameňov.

Energetické čistenie

Turmalín môžete očistiť aj pomocou nejakej energetickej metódy, ako je napríklad Reiki. V tomto prípade však treba počítať s tým, že si takéto techniky vyžadujú isté znalosti a skúsenosti v danom odbore. Samozrejme, v súčasnej dobe existujú aj odborníci na energetické čistenie kameňov. Čistenie vykonávajú veľmi profesionálne, účinne a efektívne.

Nezabúdajte na nabíjanie turmalínu

Po samotnom očistení by malo nasledovať nabíjanie turmalínu. Aj to môžete realizovať rôznymi metódami, prípadne ho dať nabiť profesionálom, ktorí sa tejto oblasti venujú. My vám prinášame niekoľko účinných spôsobov, ako nabiť turmalín čo najlepšie.

Využite spln mesiaca

Mesiac má skutočne silnú moc, aj čo sa týka jeho energie. Preto môžete využiť túto metódu a nabiť turmalín počas splnu mesiaca. Ideálne, hneď na prvý a druhý deň splnu. Postup je veľmi jednoduchý. Položte turmalín na parapetu, na dva dni a na miesto, kde skutočne svieti mesiac po celý čas. Bude tak absorbovať novú a pozitívnu energiu, ktorú bude môcť následne použiť.

Slnečné žiarenie má veľkú silu

Množstvo kameňov sa dobíja pomocou slnečného žiarenia a turmalín teda rozhodne nie je výnimkou. Neváhajte preto dať turmalín na parapetnú dosku zvnútra. Jednoducho na miesto, kde je dostatočný prísun slnečného žiarenia. Nechajte ho na slnku počas celého dňa. Kameň sa efektívne dobije a bude mať silu na pomáhanie.

Neváhajte meditovať

Ako sme si už spomínali, turmalín zvykne odzrkadľovať vašu energiu. Preto ho po očistení môžete dobiť aj meditáciou. Chyťte si tento jedinečný kameň do ruky, myslite len na to, ako ide energia do turmalínu a uveďte svoju myseľ do stavu pokoja.

Meditácia spolu s turmalínom tak môže byť aj súčasť vašej relaxačnej rutiny. Uvidíte, že vďaka tomu prídete na iné myšlienky a uľaví sa vám aj po psychickej stránke.

Čistite aspoň raz do mesiaca

V čistení turmalínu by ste si mali spraviť pravidelnosť. Samozrejme, nemusíte ho čistiť každý deň. Počítajte však s tým, že vždy, keď máte turmalín pri sebe, absorbuje negatívnu energiu z okolia.

Preto po čase samotný kameň cíti ťažobu a je ho potrebné očistiť a následne aj nabiť, pre obnovu jeho energie. Odporúčame vám čistiť kameň aspoň raz do mesiaca. Spravíte si tak pravidelnosť a turmalín vám bude slúžiť tak, ako má.

Pozitívne účinky na telo

Viete o všetkých účinkoch turmalínu? Je ich totiž skutočne veľmi veľa. Napríklad, organizmu dokáže do vysokej miery dodať energiu. Samozrejme, tú pozitívnu. Zároveň je nápomocný pri nevoľnostiach alebo závratoch.

Ak chcete posilniť pamäť, aj v takom prípade je turmalín to pravé riešenie. Častokrát sa používa aj pri infekciách, zápaloch nervov, prípadne ochorení, akým je roztrúsená skleróza, teda skleróza multiplex.

ODPORÚČAME VÁM: