Achát: Kameň s jedinečnými vlastnosťami

Patríte medzi ľudí, ktorí obľubujú liečivé kamene? V tom prípade ste tu správne! V tomto článku vám prinášame charakteristiku kameňa s názvom achát, ktorý vyniká skutočne v rôznych smeroch. Prináša blahodarne účinky na organizmus a má za sebou aj históriu bohatú na zaujímavosti.

Achát: Kameň s jedinečnými vlastnosťami

Achát sa označuje aj ako kameň vernosti. Môžu za to jeho účinky, ktoré sú rozhodne blahodarne. Zaujímavosťou je, že achát a jeho názov sa odvíja práve od rieky Achates. Tá sa nachádza priamo v Sicílii. Významné je aj zloženie achátu. Pozostáva totiž zo zmesi chalcedónu, kremeňa a opálu.

Tieto zložky sa ukladajú v tenkých farebných vrstvách okolo kryštalického jadra alebo cudzorodej častice. Práve takýmto spôsobom vzniká achát, čo je rozhodne veľmi zaujímavé aj pre mnohých archeológov. Aj tí sa totiž zaujímali a stále zaujímajú o vznik achátu a jeho pôsobenie v súčasnej dobe.

Pôvod achátu a zaujímavosti

Vo všeobecnosti platí skutočnosť, že achát pochádza z Brazílie, Nemecka, Mexika, USA, Indie a Česka. Ide totiž o miesta, ktoré sa považujú za náleziská. Medzi tie patrí aj Uruguaya. O kameni s názvom achát platí, že sa vytvára najmä vo vulkanických horninách. Občas nastane aj situácia, kedy achát vznikne po vychladnutí lávy dutinky. Takéto častice sa nazývajú geódy.

Vedeli ste, že: V súčasnej dobe sa za najkrajšie acháty považujú tie z Brazílie. Vo svojich dutinách majú totiž výrazne viac minerálov, čo robí tieto kamene jedinečnými. Okrem iného, achát môžeme dnes nájsť aj na území Slovenska, Poľska či Česka. Jednoducho povedané, na všetkých miestach, ako sú lomy, potoky, čerstvo orané polia či v situácii, keď sa hornina dostane na povrch.

Náhrdelník z achátu PREMIUM

achat

Známy z čias dávnoveku

Mnohé archeologické nálezy dokazujú skutočnosť, že achát bol známy už z čias dávnoveku. V tom čase však z tohto jedinečného kameňa vyrábali ľudia, predovšetkým, rôznorodé nástroje, prípadne kultové predmety. Najväčšiu popularitu mal achát v starovekom Ríme a Grécku. V týchto častiach totiž z neho obyvatelia vyrezávali zaujímavé pečate. Už v minulosti tak mal achát mnohé vlastnosti a využitia, ktoré rozhodne stáli za pozornosť.

Aj v dávnoveku sa používal ako talizman, čo sa zachovalo do dnešných čias. Je totiž známe, že dokáže ochrániť pred jedmi a živelnými pohromami. Achát mal už v minulosti zabezpečiť dlhý život, prítomnosť tých správnych ľudí okolo seba a v neposlednom rade aj vytúžený úspech.

Vedeli ste, že: achát je najviac účinný pre ľudí, ktorí majú znamenia Býka alebo Škorpióna? Samozrejme, v súčasnej dobe používajú achát aj ľudia narodení v iných astrologických znameniach, pričom potvrdzujú rovnaké jedinečné účinky.

Zaisťuje priazeň žien

Nemáte šťastie u žien a už sa vám stalo, že ste nepochodili? K úspechu vám môže dopomôcť achát, ktorý v tomto smere skutočne vyniká. Zabezpečuje, že sa vám u žien naskytne šťastie, v podobe ich priazne. Z toho sa môže vykľuť aj dlhodobý vzťah, preto by ste mali achát nosiť vždy pri sebe a skúsiť tak šťastie.

Podporuje kreatívnu stránku

O acháte je známe, že dokáže v ľuďoch prehĺbiť fantáziu, kreativitu a tiež vytrvalosť. Tieto vlastnosti sa rozhodne zídu v každodenných situáciách, preto by ste si mali zaobstarať achát aj vy. Samozrejme, je to na vašom vlastnom rozhodnutí, no len si predstavte tie účinky na vlastnej koži. Bude sa vám ľahšie rozmýšľať, posilníte si svoju kreativitu a fantáziu. Tieto všetky faktory môžete využiť v bežnom živote a napríklad aj v práci, čo rozhodne oceníte.

Napomáha pri zvládaní nepríjemných situácií

Pravdepodobne sa vám už neraz stalo, že ste sa ocitli vo veľmi zložitej a nepríjemnej situácii. V takýchto prípadoch sa len veľmi ťažko hľadajú slová a človek často pociťuje najmä zúfalstvo a bezmocnosť. Ak si však zaobstaráte achát, ten má účinky, ktoré vám pomôžu spracovať prípadnú kritiku a zachovať sa správne v nepríjemných situáciách.

Naša rada: Účinky achátu hovoria aj o tom, že vás dokáže ochrániť. Napríklad, od falošných ľudí. Tiež vás naučí správnemu jednaniu a hľadaniu pravdy. Tieto všetky vlastnosti achátu rozhodne oceníte v nejednej životnej situácii.

Náramok zo zeleného achátu

zeleny-achat

Chráni vznikajúci život

Samozrejme, achát má aj veľké množstvo liečivých účinkov, ktoré vám priblížime v nasledujúcich riadkoch. Ide napríklad o ochranu vznikajúceho života. Čo to znamená? Je vhodný aj pre nastávajúce matky, ktoré ochraňuje od nešťastia, vďaka čomu zároveň chráni aj vznikajúci život. Pri tejto vlastnosti to v rámci nastávajúcich mamičiek nekončí. Ak sa totiž achát nosí na hrudi, dokáže podporiť aj produkciu materského mlieka, čo je veľmi dôležitá a kľúčová vlastnosť.

Zmierňuje bolesti hlavy

Pociťujete často nepríjemné bolesti hlavy, ktoré sú spojené s migrénou? V tom prípade by ste určite mali siahnuť po acháte. Tento kameň je tak jedinečný, že dokáže zmierniť akékoľvek typy bolesti hlavy, čo v bežných situáciách určite oceníte. Nebudete tak hneď musieť siahať po liekoch nabitých chémiou. Achát vám totiž v tomto smere napomôže.

Chráni pred vznikom infekcie

Najmä v chrípkovom období určite oceníte, že achát dokáže ochrániť organizmus aj pred vznikom infekcie. Ak ste náchylní na choroby, achát by ste mali nosiť vždy pri sebe. Okrem iného, na tieto účely sa používal už v stredoveku. Hovorí sa, že aj pri vzniku nejakej infekcie dokáže napomáhať pri jej liečbe a takisto aj pri liečbe epilepsie či námesačnosti. Je o ňom známe, že môže výrazne uľahčiť celý priebeh ochorenia. Taktiež posilňuje zdravie srdca a ciev.