Obsidián: Polodrahokam s bohatou históriou

Ak aj vy veríte v silu polodrahokamov, kameňov a minerálov, ste tu správne. Predstavíme vám bližšie obsidián, ktorý je skutočnou jednotkou na trhu. Sprevádzajú ho rôzne zaujímavosti či už z histórie alebo súčasnej doby. Zároveň prináša vlastnosti, ktoré váš organizmus bezpochyby ocení.

Obsidián: Polodrahokam s bohatou históriou

Čierny obsidián sa považuje za kameň, ktorý má mocnú silu a množstvo tvorivých schopností. Za sebou má bohatú históriu, ktorá je plná zaujímavostí. Hovorí sa, že obsidián vznikol z roztavenej lávy. Tá vraj stuhla tak rýchlo, že nemala ani čas skryštalizovať. Zaujímavosťou je, že obsidián je jeden z mála kameňov, ktorý funguje bez akýchkoľvek obmedzení a hraníc. Vďaka tomu účinkuje veľmi efektívne, spoľahlivo a rýchlo.

Obsidián má názov podľa jedného slávneho Rímana menom Obsius. Ten priamo v Etiópií našiel tento kameň a následne ho priniesol domov do Ríma. V súčasnej dobe sa za najväčšie náleziská obsidiánu považuje USA, Veľká Británia, Brazília, Mexiko, Rusko, Uruguaj, Východná Afrika, Sibír, India, Srí Lanka či Kanada. Rozšírený je po veľkej časti sveta, čomu sa rozhodne niet prečo čudovať.

Vedeli ste, že: Obsidián je výlevná hornina, ktorá vzniká pri rýchlom tuhnutí žeravej kyslej viskóznej lávy? Vo všeobecnosti patrí medzi sopečné sklá, ktoré sú odvedené od ryolitu. Tento polodrahokam je bohatý na zlúčeniny oxidu kremičitého a zároveň patrí medzi vulkanické sklá. Tie obsahujú výrazne menej vody.

Náhrdelník z obsidiánu SRDCE: len 14,99 EUR

142-1_obsidian

Aké sú mystické vlastnosti obsidiánu?

Obsidián je jeden z mála polodrahokamov, ktorý má tak veľké množstvo mystických vlastností. Do života dokáže priniesť rovnováhu, mier a vytúžený pokoj. Všetky jeho vlastnosti určite radi oceníte aj vy. Ktoré sú tie najvýznamnejšie?

Posilňuje zmysly, vytrvalosť a vedomie

Ak chcete podporiť aj svoju vytrvalostnú stránku, náhrdelník z obsidiánu je to správne riešenie pre vás! Dokáže totiž posilniť zmysly vo všetkých smeroch. Tým to však rozhodne nekončí. Je totiž veľmi silný aj pri podpore bežného rozumu, vedomia, trpezlivosti a koncentrácie.

Pravdepodobne ste sa už neraz ocitli v situácii, ktorá vyžadovala nemalú dávku trpezlivosti. Obsidián je v tomto smere skutočne nápomocný, pretože vám pomôže v rôznych životných situáciách, ktoré sú častokrát aj viac stresujúce.

Zlepšuje vnímavosť a zodpovednosť

O obsidiáne je známe, že má vlastnosti, ktoré dokážu zlepšiť celkovú vnímavosť a zodpovednosť. Tento jedinečný polodrahokam vám tak bude môcť zmeniť aj uhol pohľadu na život, čo rozhodne radi oceníte.

Predsa len, každý by mal byť voči životu a situáciám v ňom o čo si viac zodpovední. Budete tak vedieť zvládať lepšie rôzne príhody, ktoré môžu nastať a následne sa s nimi aj jednoduchšie vysporiadať.

Prináša pozitívne myšlienky

Ste často obklopení negatívnymi myšlienkami a už toho máte po krk? V tom prípade by ste si bez akýchkoľvek pochybností mali zaobstarať náhrdelník z obsidiánu – jedinečného polodrahokamu, ktorý dokáže vniesť do vášho života množstvo pozitívnych myšlienok a jasné myslenie. Ak budete myslieť pozitívne, váš život sa výrazne zmení, a to v tom najlepšom slova zmysle.

Obsidián kameň kusový: len 6,49 EUR

229-1_kamen-obsidian

Preveruje ľudskú stabilitu a odolnosť

Obsidián vás naučí zvládať aj ťažšie situácie, ktoré vás môžu v živote postretnúť. Je totiž dôležité, aby ste sa vedeli s istými vecami vyrovnať a ísť v živote ďalej. Práve to vás posilní a dodá novú pozitívnu a väčšiu energiu. V tomto smere vám opäť dokáže napomôcť známy obsidián, ktorý zároveň uvoľňuje napätie, stres a odstraňuje bloky. Dodá vám kopec dobrej energie a sily, vďaka čomu sa posilní aj liečba starých tráum a negatívnych emócií.

Používa sa aj na veštenie

Či už na veštenie veríte alebo nie, vyleštený obsidián môžete použiť aj na túto činnosť. Samozrejme, používa sa najmä u odborníkov, ktorí sa vo veštení vyznajú a vedia, ako na to. Veštenie však môžete vyskúšať aj vy sami. Ktovie, možno sa stane obľúbenou činnosťou medzi vami a vašimi priateľmi či blízkymi.

Mohlo by vás zaujímať: BLOG Meditácia a jej najväčšie výhody

meditacia

Silné liečivé vlastnosti

Náhrdelník z obsidiánu je známy aj z toho dôvodu, že prináša veľké množstvo silných liečivých vlastností. Tie sú skutočne efektívne a zaručené zaberajú. Potvrdilo to už viacero ľudí, ktorí si zaobstarali obsidián práve na tieto účely. O aké liečivé vlastnosti ide? Na to sme sa pozreli bližšie!

Posilňuje krvný obeh

Krvný obeh je veľmi špecifický a pri možných komplikáciách môžu vzniknúť aj kardiovaskulárne ochorenia, prípadne krvné choroby. Práve preto je v tomto smere obsidián tak veľmi nápomocný. Má v sebe energiu, vďaka ktorej posilňuje aj krvný obeh a stav ciev. Takéto liečivé vlastnosti obsidiánu zaručene oceníte.

Podporuje funkcie orgánov

Náhrdelník z obsidiánu dokáže podporiť aj funkcie jednotlivých orgánov. Napríklad, pečeň, obličky, črevá či pankreas. Zároveň stimuluje aj nervový systém, vďaka čomu podporuje pamäť, koncentráciu a slúži ako prevencia neurodegeneratívnych ochorení.

Naša rada: Stalo sa vám niekedy, že ste mali tráviace ťažkosti a nič vám na to jednoducho nezaberalo? V tom prípade rozhodne oceníte obsidián, ktorý podporuje aj tráviace funkcie či črevá. Napomáha pri liečbe ochorení tráviaceho traktu, pričom urýchľuje aj celý proces liečby.

Uvoľňuje napätie a stres

V súčasnej dobe je pochopiteľné, že sa môžete cítiť viac pod tlakom, v strese a napätí. Príliš veľký stres však neznačí nič dobré, pretože nevplýva priaznivo na vaše zdravie. Spôsobiť môže rôzne zdravotné komplikácie, vrátane civilizačných ochorení. Ak si zaobstaráte náhrdelník z obsidiánu, máte vyhraté. Ten totiž dokáže zmierňovať stres a napätie v tele do vysokej miery, čo rozhodne oceníte.