Avanturín: Minerál šťastia, úspechu a prosperity

Ak hľadáte kameň, ktorý vám prinesie šťastie a úspech, ste tu správne! V tomto článku vám bližšie predstavíme minerál s názvom avanturín. Vyniká skutočne v rôznych smeroch, pričom si dosiaľ získal už obrovskú priazeň. Aké účinky prináša na zdravie a prečo je tak obľúbený? To sa dočítate v nasledujúcich riadkoch!

Avanturín: Minerál šťastia, úspechu a prosperity

Avanturín sa označuje aj ako kameň šťastia či príležitosti. Hovorí sa, že do života dokáže navrátiť lásku, nádej a radosť. Zároveň má však aj množstvo liečivých účinkov, ktoré stoja za pozornosť.

Zaujímavosťou je, že avanturín bol objavený známym benátskym sklenárom, a to už v 18. storočí. Od tejto doby je avanturín známy a jeho priazeň si získava čoraz viac ľudí. Názov bol odvodený od talianskeho slova ,,a ventura“. V preklade znamená náhodou.

Vedeli ste, že: Minerál avanturín vznikol kombináciou medi a skla? Ako sme už spomínali, vynašiel ho benátsky sklenár. Ten pri bežnej výrobe skla pridal aj meď, a tak vznikol avanturín. V dnešnej dobe sú náleziská v Rusku, Indii, Brazílii a Madagaskare.

Napomáha pri prijímaní harmónie

Mystických vlastností zeleného avanturínu je hneď niekoľko. V prvom rade je o ňom známe, že dokáže spájať ľudí s liečivými silami prírody. Zároveň napomáha prijímať jej harmóniu a vy sa tak budete cítiť oveľa lepšie. Predsa len, príroda je krásna a vnímať jej silu sa rozhodne oplatí.

Pletený náhrdelník zo zeleného avanturínu za 18,49 EUR 

202-2_zeleny-avanturin-nahrdelnik

Podporuje vitalitu a výdrž

Vlastnosti avanturínu hovoria aj o tom, že dokáže výrazne podporiť vitalitu a výdrž. Budete sa cítiť viac silnejší a zároveň sa vám bude fungovať oveľa lepšie. Vitalita a výdrž je predsa viac ako potrebná a rozhodne sa podpora zo strany avanturínu zíde.

Chráni pred negatívnou energiou

Pravdepodobne to každý z vás pozná. Negatívna energia okolo, najmä od ľudí, ktorá na vás nevplýva dobre. Rozhodne sa niet čomu čudovať. Mali by ste sa totiž obklopovať ľuďmi a situáciami, ktoré vysielajú pozitívnu energiu. Avanturín je nápomocný aj v tomto smere. Dokáže vás ochrániť pred možnými psychickými útokmi. Negatívnu energiu tak premieňa na lásku a dobro, čo rozhodne radi oceníte.

Priaznivo vplýva na srdce

Ako dobre viete, problémy so srdcom môžu byť aj pomerne vážne. Kardiovaskulárnym ochoreniam by ste sa tak mali oblúkom vyhýbať, aj keď je pochopiteľné, že v niektorých situáciách za vznik takýchto ochorení vy nemôžete. Ak chcete podporiť prevenciu voči srdcovým ochoreniam a posilniť tak celkové zdravie, mali by ste si zaobstarať avanturín, ktorý priaznivo vplýva na celý kardiovaskulárny systém.

Nezabúdajte: Kardiovaskulárne ochorenia vznikajú najmä v dôsledku nezdravého zdravotného štýlu, sedavého spôsobu života či prijímania množstva negatívnej energie. Preto by ste sa mali takýmto faktorom vyhýbať a zaobstarať si avanturín, ktorý má jednoducho mocné účinky.

Zmierňuje bolesť

O avanturíne je známe, že dokáže zmierniť aj chronické bolesti hlavy, prípadne migrény. Rozhodne to oceníte aj počas bežných dní, kedy vám jednoducho bolesť hlavy nedá pokoj. Neváhajte si preto zaobstarať minerál avanturín. Možno sa vďaka nemu zbavíte bolestí hlavy až natoľko, že nebudete musieť užívať žiadne ďalšie lieky.

Pôsobí ako antioxidant

Možno by ste neverili, no minerál avanturín vyniká aj v tom smere. Dokáže znižovať ukladanie škodlivých či odpadových látok v tele. Zároveň zabraňuje aj tvorbe zrazenín v cievach, vďaka čomu bude vaše telo očistené. Avanturín má totiž aj detoxikačné účinky, ktoré pri jeho vlastnení určite využijete.

Podporuje životné prostredie

Vedeli ste o tom, že avanturín môže podporovať aj životné prostredie? Vyplýva to najmä z účinkov, ktoré jasne dokazujú, že dokáže pohlcovať elektromagnetický smog. Zároveň chráni pred látkami, ktoré potencionálne znečisťujú životné prostredie. Vyniká tak aj svojou ekologickou stránkou.

Naša rada: Odporúčame vám avanturín pripevniť k vášmu mobilnému telefónu. Dokáže totiž zaistiť ochranu pred modrým žiarením, ktoré z neho vychádza. Ušetrí váš zrak od možného poškodenia, podporí kvalitu spánku a dodá vám tú správnu energiu.

Náhrdelník z fialového avanturínu HEXAGON za 12,49 EUR

193-1_nahrdelnik-avanturin-fialovy-kamen

Pomáha pri koktavosti

Stane sa vám niekedy, že sa zakoktáte? Ak áno, pravdepodobne viete, že ide o pomerne nepríjemný problém, ktoré by ste však mali začať riešiť čím skôr. Výborným riešením je aj avanturín, ktorý napomáha pri koktaní tým, že ho jednoduchým spôsobom zmierňuje. Tento jedinečný minerál je vhodný aj pri liečbe ťažkých neuróz.

Zbavuje závislostí

Zaujímavosťou je, že avanturín dokáže uvoľniť aj negatívne závislosti. Ide napríklad o fajčenie či pitie alkoholu. Takéto závislosti sú veľmi nepríjemné a môžu prehĺbiť aj do vážnejších komplikácií. Spôsobujú množstvo ochorení, napríklad civilizačných či kardiovaskulárnych. Preto ak sa chcete zbaviť akýchkoľvek závislostí, pomôcť vám v tom môže práve avanturín, ktorý je jednotkou na trhu.

Zlepšuje stav pokožky

O avanturíne je známa aj skutočnosť, že dokáže výrazne zlepšiť stav pokožky. Zmierňuje kožné ochorenia, vyrážky a ekzémy. Preto, ak ho budete nosiť stále pri sebe, vaša pleť a stav pokožky sa môže zlepšiť, čo rozhodne oceníte. Predsa len, množstvo minerálov v podobe náhrdelníku pokožku dráždia, no avanturín je v tomto smere výnimka.

Pomáha pri emociálnom zaťažení

V súčasnej dobe je toho na nás skutočne veľa. Stále sa objavujú nové problémy, ktoré je potrebné riešiť. Na duševné zdravie, stres a napätie určite nevplývajú tieto faktory dobre. Skvelou voľbou je avanturín! Tento jedinečný minerál dokáže napomôcť aj pri emociálnom zaťažení a podporiť tak vaše psychické zdravie.