Objavte silu vulkánu: Pozitívne účinky a využitie lávového kameňa

Lávový kameň je veľmi vzácny, pretože prináša so sebou spektrum pozitívnych účinkov a možností využitia. Ide o vulkanický kameň, ktorý vzniká z tuhej lávy. Používa sa vo viacerých oblastiach, a to vrátane zdravia, wellnessu, šperkárstva alebo ako dekorácia interiéru či exteriéru. Vyniká svojou prirodzenou krásou a energetickými vlastnosťami.

Čo sa týka využitia, určite je lávový kameň vhodný v oblasti wellnessu. Má totiž schopnosť uvoľňovať teplo. Lávové kamene sa tak veľmi často využívajú v rôznych masážnych terapiách, najmä na masáž pomocou teplých kameňov. Ak pôjdete na nejaký wellness pobyt, procedúru, ktorá zahŕňa lávové kamene by ste si rozhodne nemali nechať ujsť.

Nezabúdajte: Lávové kamene sa používajú v rámci wellness procedúr aj z toho dôvodu, že dokážu vďaka teplu zahrievať svaly, čím pomáhajú uvoľneniu napätia a stresu v organizme. Zároveň takáto terapia dokáže zlepšiť prietok krvi a zlepšiť lymfatický obeh. To všetko vedie k celkovému zlepšeniu zdravia a pohody zároveň.

Zabezpečí vám dostatočný relax

Ďalšou výhodou lávových kameňov je aj skutočnosť, že dokážu absorbovať a zadržiavať esenciálne oleje. Pri masáži lávovými kameňmi sa tak na nich aplikuje zmes esenciálnych olejov, ktoré sa následne uvoľňujú a ponúkajú tak mnohé ďalšie terapeutické benefity. Jedinečná kombinácia tepelného a aromatického účinky tak dokáže prispieť aj k hlbokému relaxu a v neposlednom rade zlepšeniu celkového blahobytu.

Štýlový a prírodný prvok

Lávový kameň môžete využiť aj v rámci interiéru alebo exteriéru ako dekoráciu. Ide totiž o mimoriadne štýlový a prírodný prvok, ktorý je zároveň šetrný aj životnému prostrediu. Zaobstarať si ho môžete v rôznych prevedeniach. Lávové kamene sa totiž vyrábajú v rozmanitých textúrach a farebných odtieňoch.

Sú jedinečné a každému priestoru dokážu dodať osobitý vzhľad. Okrem iného, lávový kameň sa častokrát používa aj na obklady stien, podlahy, dlažby či ako obklady do kúpeľní.

Vedeli ste, že: Lávové kamene majú vysokú odolnosť voči teplu a premenlivému počasiu? Aj z tohto dôvodu sa stávajú obľúbeným materiálom pre vonkajšie priestory, ako je napríklad záhrada alebo terasa.

Vysoká odolnosť

Okrem odolnosti voči teplu a premenlivému počasiu, majú lávové kamene vysokú odolnosť aj voči poškriabaniu. Rozhodne tak ide o mimoriadne praktickú vlastnosť, ktorá stojí za pozornosť. Lávový kameň je tiež nehorľavý. Predstavuje preto bezpečnú voľbu aj pre miesto, ktoré sa vyznačuje vysokým tepelným zaťažením. Napríklad, ako sú kuchyne alebo krbové vložky.

Schopnosť absorbovať energiu

Lávový kameň prináša ďaleko viac pozitívnych účinkov. Jedným z nich je aj vysoká schopnosť absorbovať a stabilizovať energiu. Podľa mnohých dôkazov dokáže lávový kameň energiu každého predmetu vyrovnať a vytvoriť tak harmonické prostredie. Aj to je dôvod, prečo sa lávové kamene častokrát používajú práve na zlepšenie energetického toku v domácnosti a na dosiahnutie rovnováhy. Tá je totiž v živote viac než potrebná.

Využitie pri výrobe šperkov

Okrem využitia lávového kameňa v rámci masážnych terapií a dekorácií je obľúbený aj v rámci šperkárstva. Keďže vyniká svojou jedinečnou textúrou a farbou, častokrát sa využíva pri výrobe šperkov, ako sú náhrdelníky, náramky alebo prstene. Taktiež je považovaný za ochranný kameň a príručný talizman. Pomáha pri odstraňovaní negatívnej energie, posilňuje osobnú silu a zároveň aj sebavedomie.

skupinova-meditacia

Znamenie Váhy

Lávový kameň sa častokrát spája aj so znamením zverokruhu Váhy. Ide o konkrétne siedme astrologické znamenie. Váhy sú považované za veľmi pozitívne a extrovertné. Zároveň sú ovládané aj planétou Venušou.

Pre toto znamenie je tiež charakteristická túžba po rovnováhe, harmónii a spravodlivosti vo všetkých oblastiach života. K týmto vlastnostiam môže do vysokej miery dopomôcť aj práve lávový kameň, ktorý vyniká priaznivými účinkami v týchto oblastiach.

Dokáže upokojiť myseľ

Cítite, že je toho na vás veľa a chceli by ste aspoň nachvíľu prísť na iné myšlienky? V tom prípade je výborným riešením lávový kameň, ktorý upokojí vaše telo i myseľ. Pôsobí veľmi upokojujúco a preto, ak si prechádzate ťažším životným obdobím, lávový kameň vám môže pomôcť aj v tomto smere.

Zároveň je o ňom známe, že odstraňuje zlú energiu, pred ktorou vás dokáže aj ochrániť. Celkovo sa tak budete cítiť oveľa lepšie. Nielen fyzicky, ale aj po tej psychickej stránke.

Náš tip: Neváhajte si zakúpiť náhrdelník z lávového kameňa. Ak ho budete nosiť neustále pri sebe, má schopnosť ochrániť vás pred negatívnou energiou a uľaviť vám tak aj od rôznych problémov, ktorým musíte v živote čeliť. Zároveň vám vie dodať dávku pozitívnej energie, čo rozhodne radi oceníte.

Zdravotné benefity lávového kameňa

Vedeli ste o tom, že lávový kameň dokáže pozitívne vplývať na kosti a zuby? Zároveň podporuje aj regeneráciu celého tela a jeho použitie sa odporúča pri ekzémoch alebo hojení rán či jaziev.

Má preto svoje dostatočné využitie aj v rámci zdravia. Je o ňom známe, že dokáže napomôcť pri liečbe zhoršeného sluchu. Napríklad, čo sa týka odstraňovania nepríjemného šumu v ušiach.

Máte problémy s pohybovým ústrojenstvom, prekrvením alebo depresiami? To všetko dokáže vyriešiť lávový kameň. Okrem iného, je o ňom známe, že má schopnosť eliminovať stres a napätie v tele. Samozrejme, je potrebné počítať aj s tým, že na každého môže tento jedinečný kameň vplývať iným spôsobom. Jeho účinky sú však skutočne efektívne a zaručene vám dokáže pomôcť v rôznych oblastiach života.