Jadeit a jeho pozitívne účinky na telo i myseľ

Jadeit sa považuje za ochranný kameň, ktorý dokáže priniesť do života šťastie, pokoj, radosť, ale aj odvahu. Ide o vzácny minerál, ktorý sa vyznačuje krásnou jasnou zelenou farbou a hladkým povrchom. Nevyniká len svojou estetickou stránkou, ale tiež aj pozitívnymi účinkami na telo a myseľ. O tom si však povieme viac v nasledujúcich riadkoch tohto článku.

Kameň jadeit sa používal dlhé roky na výrobu šperkov. Považoval sa a stále sa aj považuje za obľúbený materiál v tejto oblasti. Mnohých ľudí však už po stáročia fascinoval svojimi pozitívnymi účinkami, ktoré sú, predovšetkým, liečivé. Aj to je dôvod, prečo sa už dlhé roky využíva jadeit na podporu liečby mnohých ochorení, prípadne posilnenie zdravotného stavu.

Vedeli ste, že: Jadeit je obľúbený polodrahokam v celom svete? Dokonca, pre amerických Olmékov a Aztékov bol významnejší ako samotné zlato. V Číne je cenený viac ako smaragd a v starovekom Egypte bol považovaný za kameň lásky, zatiaľ čo u Arabov predstavoval symbol ochrany voči zlu.

Harmónia a mier

Jadeit sa veľmi často používa na podporu relaxácie a uvoľnenia. Jeho hladký povrch a zemitá energia prispievajú k vyváženiu tela a mysle. Ak budete držať jadeit v dlaniach, prípadne sa masírovať valčekom vyrobeným z tohto kameňa, môže to mať pozitívny vplyv na elimináciu stresu a úzkosti. Zároveň dokáže jadeit do vysokej miery prispieť aj k celkovému vnútornému pokoju.

Eliminuje únavu

Čo sa týka kameňu jadeit, je známy ako kameň vitality a energie. Jeho prítomnosť tak môže posilniť, prípadne vyvolať pocit obnovy. Zároveň dokáže eliminovať únavu a posilniť nielen fyzickú, ale aj mentálnu pohodu. Ak budete nosiť jadeit neustále pri sebe, napríklad v podobe šperku, vždy budete mať dostatok životnej energie.

Lieči zdravotné problémy

Jadeit sa už dlhé roky používa na liečenie rôznych zdravotných problémov. Má schopnosť podporovať zdravie obličiek a pečene. Zároveň posilňuje detoxikáciu a zlepšuje aj funkcie trávenia. Dokonca, tento jedinečný liečivý kameň má schopnosť aj odstraňovať z tela toxíny a prinášať tak na organizmus silný očistný účinok.

skupinova-meditacia

Zmierňuje napätie v tele

Kameň jadeit je často považovaný za kameň srdca. Jeho energia je totiž spojená práve s láskou, harmóniou a emocionálnym vyvážením. Dokáže pomôcť zmierniť napätie a konflikty v medziľudských vzťahoch, podporovať lásku a porozumenie. Úlohou jadeitu je tiež pomoc pri odblokovaní a vyrovnaní energie srdcovej čakry.

Omladzuje pokožku

Vedeli ste o tom, že ak budete vlastniť jadeit, prípadne používať valček na tvár vyrobený z tohto kameňa, dokáže do vysokej miery podporiť aj stav vašej pleti? Ide o veľmi populárnu a efektívnu metódu v starostlivosti o pokožku. Jadeit má totiž chladivý povrch a jemnou masážnou technikou tak dokáže zlepšiť prietok krvi, podporiť elasticitu pleti a redukovať vrásky či opuchy.

Nezabúdajte: Ak budete praktizovať masáž jadeitovým valčekom častejšie, môže to prispieť k výraznému omladeniu vašej pleti, čo zaručene radi oceníte. Vaše pokožke to zároveň dodá aj vytúžený lesk a podporí potrebnú regeneráciu.

Ochráni vás pred negatívnou energiou

Jadeit sa častokrát označuje aj ako ochranný kameň a štít. Mnoho ľudí nosí jadeitové šperky, prípadne si umiestňuje tento jedinečný kameň doma, s cieľom vytvoriť ochranný štít. Napríklad, ochráni vás pred negatívnymi energiami a inými škodlivými vplyvmi.

Jadeit má schopnosť absorbovať negatívnu energiu, udržiavať pozitívne a vyvážené myslenie. Preto, ak budete tento kameň vlastniť, ochráni vás pred všetkým zlým.

Podporuje kvalitu spánku

Veľkým benefitom jadeitu je, že dokáže podporiť kľudný spánok a zabezpečiť vám tak pekné sny. Už žiadne nočné mory, prebdené noci či neustále budenie sa. S jadeitom budete spať ako v bavlnke, pričom keď sa zobudíte, budete mať dostatok energie na vykonávanie všetkých činností počas dňa. Ak máte problémy so spánkom, môžete ich riešiť aj takýmto prirodzeným spôsobom a pomocou jadeitu.

Pomáha pri neplodnosti

Existujú dôkazy, kedy jadeit pomohol ľuďom pri neplodnosti. Napríklad tým, že obnovuje rovnováhu a harmóniu, eliminuje napätie a stres, podporuje duchovný rozvoj a je skvelým riešením aj na zlepšenie cirkulácie v organizme. Neustále vám dodáva pozitívnu energiu, čo môže mať tiež pozitívny dopad na vašu plodnosť.

Zlepšuje tráviace funkcie

Máte problémy s trávením? Neustále nafukovanie, nadúvanie a plynatosť? To všetko môže vyriešiť jadeit. Obsahuje totiž energiu, ktorá je veľmi efektívna, najmä v prípade liečby koliky, žltačky a iných žalúdočných problémov. Zároveň je aj výbornou prevenciou voči ochoreniam, ktoré sú spojené s tráviacim traktom.

Zmierňuje migrénu

Neznesiteľná bolesť hlavy, zvracanie, nevoľnosť a zvýšená citlivosť na svetlo či zvuk. To všetko sú prejavy migrény, ktoré sú skutočne veľmi nepríjemné. O jadeite je však známe, že dokáže efektívne zmierniť migrénu a jej prejavy. Nebudete tak musieť trpieť niekoľko hodín či dní, prípadne užívať lieky plné chemikálii.

Nezabúdajte však na to, že účinky jadeitu sa medzi ľuďmi môžu do istej miery odlišovať. Predsa len, každý má iný metabolizmus a zdravotný stav. Je však jasné, že tento vzácny kameň so sebou prináša množstvo pozitívnych účinkov na telo aj myseľ.

Jeho použitie v rôznych oblastiach si získava čoraz väčšiu popularitu a uznanie. Ak sa rozhodnete využiť jadeit aj vy, uistite sa, že si vyberáte skutočne kvalitný kameň. Neváhajte ho používať s vedomím a úctou k jeho vlastnostiam.