Ako čistiť a nabíjať citrín? Týchto odporúčaní sa držte

Kameň citrín pomenoval známy bádateľ Georg Bauer. Pomenovanie si tento kameň získal podľa citrónu. Aj Albert svojej Viktórii na hrade v Škótskej vysočine daroval citrín ako znak lásky. Práve v ten večer sa stal citrín žiarivým drahokamom, po ktorom zrazu túžili všetky ženy.

Citrín má však ďaleko viac účinkov. Je totiž považovaný za kameň peňazí, slávy, úspechu, myslenia, ale aj vitality, istoty a dôvery. Výhodou je, že citrín pôsobí veľmi uvoľňujúcim, povzbudzujúcim a zároveň očistným spôsobom. Takýmto spôsobom pôsobí na naše myslenie a pomáha nám tak spracovávať všetky pocity a životné skúsenosti.

Neviete sa po dlhšiu dobu vysporiadať s nejakou životnou skúsenosťou, ktorá sa vám udiala? V tom prípade by ste mali zvážiť zaobstaranie si citrínu. Ten má totiž účinky, ktoré vám pomôžu vyrovnať sa so životnou skúsenosťou a zároveň sa z nej aj poučiť, čo je, samozrejme, veľmi výhodné.

Nezabúdajte: Ak chcete vlastniť jedinečný kameň so spektrom priaznivých účinkov v rôznych oblastiach života, citrín je to správne riešenie. Vďaka nemu môžete realizovať svoje priania a ciele, pritiahne vám do života úspech, peniaze a šťastie.

Základom je správna starostlivosť

Samozrejme, tak ako pri všetkom, aj pri liečivých kameňoch, vrátane citrínu, platí, že by ste sa o nich mali dôkladne starať. Len tak budú fungovať naozaj tak, ako majú. Ak sa budete o citrín dobre starať, máte tak možnosť zachovať jeho energetickú silu, efektivitu a účinnosť. V nasledujúcich riadkoch si povieme, ako na to!

Nezabúdajte na čistenie citrínu

Čistenie liečivých kameňov z nich odstraňuje negatívnu energiu. Keďže aj citrín má za úlohu chrániť vás pred negatívnou energiou, nesuátle ju musí absorbovať. Ak budete citrín čistiť pravidelne, obnoví to jeho vibrácie a vitalitu. Nasledujúce metódy vám pomôžu udržať citrín čistý a plný dobrej energie.

Pomocou vody

Citrín je veľmi odolný a preto je dobré čistiť ho klasickou vodou. Ideálne, ak je voda mierne teplá a používate jemné mydlo. To slúži na odstránenie potencionálnych nečistôt. Po opláchnutí nezabúdajte kameň dôkladne usušiť čistou utierkou.

Pomocou zeme

Vedeli ste o tom, že citrín je možné čistiť aj pomocou zeme? Postačí, ak ho na pár dni zahrabete do zeme. Tá absorbuje negatívnu energiu a obnoví jeho pozitívne vibrácie. Pred pohrebením do zeme citrín dôkladne umyte, aby ste vďaka tomu odstránili povrchové nečistoty.

Pomocou meditácie

Sedieť s citrínom v rukách a meditovať je tiež efektívny spôsob, ako očistiť tento kameň od negatívnych účinkov. Vstúpte do stavu pokojnej mysle a vizualizujte si, ako sa energia prenáša do vášho citrínu. Vďaka tomu obnovíte jeho silu a žiarivosť.

Po čistení nasleduje nabíjanie citrínu

Po samotnom očistení by ste sa mali zamerať na samotné nabíjanie citrínu. Existuje niekoľko spôsobov, ako na to, no len niektoré z nich sú skutočne tak efektívne, ako sa o nich hovorí. Prečo je vlastne nabíjanie kameňov dôležité? Po očistení totiž istým spôsobom oslabnú a preto by ste mali myslieť na nabitie dobrou energiou. Len takým spôsobom vám totiž bude citrín prinášať skutočne efektívne účinky a vlastnosti, ktoré budete môcť využiť v rôznych oblastiach života.

Nabíjanie pri slnečnom žiarení

Citrín je potrebné nechať pri slnečnom žiarení. Ideálne, ak kameň uložíte zvnútra na parapetnú dosku. Na miesto, kde svieti slnko počas celého dňa. Citrín sa dobije veľmi rýchlo a bude tak pripravený pomáhať vám. Slnečné žiarenie má skutočne obrovskú energiu, ktorú by bola škoda nevyužiť.

Nabíjanie počas splnu

Taktiež sa za veľmi efektívne nabíjanie považuje to, ktoré je pri mesiaci. Napríklad, citrín môžete odložiť na približne 2 dni na parapetu, ideálne počas splnu (prvý a hneď druhý deň splnu). Mesiac má tiež veľmi veľkú energiu, ktorou dokáže nabiť citrín a obzvlášť pri splne je to veľmi výhodné.

Neváhajte meditovať

Spôsob meditácie sme si spomínali pri čistení citrínu, no je to veľmi efektívny spôsob aj na jeho dobitie. Neváhajte si preto zobrať citrín do rúk, zastaviť na chvíľu svoju myseľ a sústrediť sa výlučne na dobitie kameňa. Ideálne je, ak si meditáciu s liečivým kameňom zaradíte do svojej rutiny, aj v rámci relaxačných cvičení. Uvidíte, že vám to dá skutočne veľmi veľa.

Pravidelnosť v čistení a dobíjaní

Neviete, kedy citrín čistiť a dobíjať? V tom prípade by ste si v týchto činnostiach mali vytvoriť istú pravidelnosť. Nemusíte citrín čistiť každý deň. Postačí aspoň raz za mesiac. Samozrejme, ak ste citrín viac vyťažili počas nejakej doby, neváhajte ho očistiť a nabiť novou energiou aj častejšie. Určite sa to oplatí a bude tak fungovať správne a efektívne.

Noste citrín správne!

Účinnosť a efektívnosť účinkov citrínu sa odzrkadľuje aj od toho, ako ho nosíte. Pre dosiahnutie čo najsilnejších účinkov by sa mal náramok nosiť maximálne päťkrát za týždeň. Taktiež sa odporúča nosiť citrín vo forme šperku len cez deň a po okúpaní si ho dať dole. Avšak nielen tak hocikde, ale priamo pod vankúš, aby vám prinášal efektívne účinky aj počas spánku.

Náš tip: Ak máte citrín vo forme klasického kameňa a nie šperku, mali by ste ho nosiť so sebou v peňaženke. Obzvlášť v situácii, kedy začínate podnikať. Uvidíte, že vám to prinesie vytúžený úspech a v neposlednom rade aj bohatstvo.

Okrem iného, ak chcete prijať všetky účinky citrínu a máte ho v podobe náramku, noste ho na ruke, ktorou píšete. Energiu citrínu môžete posilniť kombináciou s ruženínom alebo napríklad achátom.