Pozitívne účinky mesačného kameňa: Ktoré stoja za pozornosť?

O mesačnom kameni sa hovorí ako o kameni prianí, nádeje, ale aj nových začiatkov. Častokrát si ho ľudia spájajú práve s dobrou energiou, prípadne symbolom ženskosti. Na prvý pohľad vás už môže zaujať jeho nezameniteľný vzhľad. V jeho hĺbke sa však skrývajú skutočne výnimočné vlastnosti, ktoré rozhodne stoja za pozornosť.

Mesačný kameň by vám preto rozhodne nemal chýbať. Poznať ho môžete aj pod názvom Adulár. Zaujímavosťou je, že vďaka svojim jedinečným vlastnostiam dokáže fascinovať aj mnohých odborníkov a všetkých milovníkov bežných drahokamov.

Nezabúdajte: Okrem toho, že mesačný kameň vyniká svojou estetickou stránkou, nesie oveľa hlbší význam. Tento vzácny kameň si preto veľmi cenia aj šamani, mnísi, vyznávači rôznych náboženstiev či spiritualisti.

Mesačný kameň a jeho pôvod

Najviac cenený mesačný kameň pochádza zo Srí Lanky a Indie. Odlišuje sa však svojím modrým sfarbením. India je zase známa pre výrobu jedinečných dúhových kameňov. Mesačné kamene pochádzajú aj z krajín, ako napríklad Nórsko, Brazília, USA, Austrália, Nemecko, Tanzánia či Madagaskar.

skupinova-meditacia

Dodáva pozitívnu energiu

Cítite sa zle, bez nálady a akoby bez života? Mesačný kameň vám dokáže priniesť do života aj spektrum pozitívnej energie a dobrej nálady. Nezabúdajte však, že život do základov zmeniť nevie, no vie vám dodať energiu, ktorú budete potrebovať na to, aby ste sa cítili čo najviac dobre.

Okrem iného, význam tohto kameňa je takmer rovnako starý ako samotný Mesiac. Preto sa s ním aj v mnohých aspektoch častokrát spája a kameň si od neho požičiava aj samotnú energiu.

Navodzuje vnútorný pokoj a harmóniu

Mesačný kameň dokáže vyvolať pocit vnútorného pokoja a harmónie. Vyrovnáva a čistí emocionálnu energiu, čo je veľmi prospešné najmä u ľudí trpiacich úzkosťou, stresom, prípadne náladovými výkyvmi. Okrem iného, mesačný kameň vyniká aj veľmi jemnou energiou. Tá prináša upokojujúce účinky a zároveň dokáže do vysokej miery podporiť aj emočnú stabilitu.

Vedeli ste, že: Mesačný kameň má schopnosť regulovať hormonálnu rovnováhu? Napomáha totiž pri zmiernení príznakov menopauzy, menštruačných bolestí a tiež upravuje nepravidelnosť v menštruačnom cykle. U žien dokáže podporiť aj plodnosť a telesnú vitalitu. V takejto oblasti sa preto mesačný kameň považuje za symbol ženskosti.

Dokáže zvýšiť kreatívnu stránku

Možno by ste neverili, no mesačný kameň sa častokrát spája aj so sférou umenia, kreativity a inšpirácie. Napomáha pri rozširovaní mysle, zároveň dokáže podporiť aj tvorivé myšlienky a jednotlivé nápady. Patrí medzi obľúbené kamene medzi umelcami, hudobníkmi alebo spisovateľmi. Jednoducho medzi ľuďmi, ktorí hľadajú zdroj inšpirácie a podporu pri vytváraní jednotlivých diel.

Náš tip: Ak budete nosiť náramok z mesačného kameňa pri sebe, môžete očakávať efektívne zvýšenie vašej kreativity a schopnosť prenikať do hĺbky svojej umeleckej výraznosti. Mesačný kameň vám tak dodá množstvo nových inšpirácií, ktoré budete môcť využiť pri tvorbe vašich diel.

Posilňuje vzťahy

Mesačný kameň sa častokrát spája aj so sférou lásky a romantiky. Má energetické vibrácie, ktoré dokážu podporiť citovú blízkosť, vášeň a zároveň aj intimitu vo vzťahu. Tento vzácny kameň častokrát napomáha vytvoreniu silného puta medzi partnermi, zároveň posilňuje komunikáciu a porozumenie vo vzťahu. Preto sa považuje za ideálny kameň pre ľudí, ktorí túžia po posilnení svojich romantických vzťahov.

Nezabúdajte: Hovorí sa, že mesačný kameň je vhodný najmä pre znamenia zverokruhu Rak, Ryby a Kozorožec.

Zlepšuje kvalitu spánku

Trápia vás problémy s nespavosťou, často sa počas noci budíte a po zobudení ste bez energie? V tom prípade by ste si mali zaobstarať mesačný kameň. V oblasti podpory kvality spánku napomáha v mnohých prípadoch viac, ako samotné lieky nabité chemikáliami.

Mesačný kameň sa preto považuje aj za tzv. odborníka na insomniu (nespavosť). Ako dobre viete, základom pre dobrý spánok je pokoj. Keďže mesačný kameň dokáže bojovať s uvoľnením napätia a so stresom, zabezpečí vám výrazne rýchlejšie zaspávanie a kvalitnejší spánok.

Vedeli ste, že: Mesačný kameň pomáha aj ľuďom, ktorí trpia námesačnosťou? Zabezpečí im totiž dostatočný pokoj na to, aby cez noc ostali v posteli. To všetko platí aj pre hyperaktívne deti a dospelých.

Eliminuje agresivitu u mužov

Vyššie sme si spomínali, že mesačný kameň podporuje ženskú stránku. To však platí aj pre mužov. Dokáže totiž zmierniť agresivitu a priniesť do života rovnováhu. Tento drahokam tiež u mužov podporuje empatiu a samotnú citlivosť. Všetky spomínané vlastnosti sú efektívne aj u žien, no viditeľnejšie práve u mužov. U žien zase dokáže tlmiť panovačnosť a do popredia vsunúť sústredenosť.

Starajte sa o svoj mesačný kameň

Tak, ako pri všetkom, aj pri mesačnom kameni platí, že pokiaľ sa oňho nebudete starať tak, ako by ste mali, nebude spĺňať svoje efektívne účinky. Preto neváhajte a na niekoľko minút ho umiestnite pod prúd vlažnej vody. Následne ho dôkladne osušte.

Takýto proces by ste mali vykonávať pravidelne. Určite to nemusí byť každý deň, ale postačí aspoň raz do mesiaca. Očistíte vďaka tomu mesačný kameň aj od zlej energie.

Či už máte samotný kameň, náhrdelník, náramok alebo prívesok z mesačného kameňa, nabíjanie by malo prebiehať výlučne na mesačnom svetle. Samozrejme, najlepšie riešenie je, ak ho necháte vonku počas celej noci. Dokáže sa vďaka tomu nabiť množstvom potrebnej energie, ktorú využíva na všetky efektívne účinky.