Výnimočný kameň Lapis lazuli a jeho blahodarne účinky

Počuli ste už niekedy o kameni s názvom Lapis lazuli? Aj napriek tomu, že v rámci nášho územia nie je až tak známy, čoraz viac sa dostáva do povedomia po celom svete. Dôvodom je jeho zaujímavá a bohatá história či účinky, ktoré rozhodne stoja za pozornosť. 

O Lapis lazuli sa počulo už za čias staroveku, starovekého Egypta, Perzie, ale aj Mezopotámie. Prvé zmienky nastali už v čase, keď bola objavená maska faraóna Tutanchamona. Práve tá bola zdobená týmto liečivým kameňom. Ide tak rozhodne o bohatú históriu, snáď jednu z najzaujímavejších čo sa týka známych, ale aj menej známych liečivých kameňov. 

Ako vyzerá kameň Lapis lazuli?

Zaujíma vás, ako vôbec tento zázračný kameň vyzerá? Bez akýchkoľvek pochybností ho spoznáte hneď na prvý pohľad. Vyniká totiž modrou farbou, ktorá je charakteristická pre nočnú oblohu. Napríklad, tmavomodrú ozdobenú hviezdami alebo svetlomodrú, ktorá je typická pre ranné svitanie. 

Vedeli ste, že: Na kameni Lapis lazuli je zlaté trblietanie? To je spôsobené inklúziami pyritu. Práve nimi je tento jedinečný kameň posiaty a aj to je dôvod, prečo je tak veľmi výnimočný.

Charakteristika kameňa 

Ak by sme mali popísať, čo to vlastne Lapis lazuli je, ide o akúsi horninu z metamorfovaného vápenca. Ten je prerastený Lazuritom, spolu s inklúziami pyritu a iných minerálnych zložiek. Lapis lazuli je, okrem iného, aj veľmi rozmanitý.

Vďaka obsahu rôznych zložiek totiž dokáže meniť aj svoju farbu. Vo väčšine situácii je však tento kameň modrý a nachádzajú sa na ňom aj uhlíky bieleho kalcitu a mosadzného pyritu. Práve takéto prevedenie sa považuje za to najviac kvalitné, čo môžete zvážiť aj pri kúpe.

Náhrdelník lapis lazuli PREMIUM len 17,99 EUR (pôvodne 23,99 EUR)

lapis-lazuli-nahrdelnikň

Najväčšie náleziská 

Kde môžete nájsť Lapis lazuli? Vo väčšine prípadov tvorí najčastejšie balvany alebo je uzavretý priamo vo vápencoch. Najkvalitnejší kúsok pochádza až z Afganistanu, no nájsť ho môžete aj v Rusku, Barme alebo Čile. Práve z týchto miest pochádza aj charakteristický svetlomodrý odtieň.

Vedeli ste, že: Z najkvalitnejšieho kameňa Lapis lazuli bola zhotovená aj Tutanchamónová maska? Tá je dnes známa po celom svete.

Chráni pred zlom

O účinkoch kameňa Lapis lazuli by sme mohli rozprávať skutočne dlho. Ide totiž o jedinečný prvok, ktorý so sebou prináša veľké množstvo benefitov. Napríklad, už v staroveku sa nosil s presvedčením, že dokáže ochrániť človeka pred zlom s negatívnymi myšlienkami.

Často bol preto umiestňovaný aj do oblasti tretieho oka. Okrem iného, Lapis lazuli patrí aj medzi obľúbené budhistické meditačné pomôcky. Podporujú účinok takýchto meditácií a následný výsledok. Zároveň tiež platí,. Že Lapis lazuli dokáže stimulovať nielen osobnú, ale aj duchovnú silu.

Odstraňuje stres

Dnešná doba je plná napätia a stresu. To rozhodne nie je dobré, keďže ide o faktory, ktoré sú vyvolávačom vážnejších ochorení. Preto je potrebné stres čo najviac redukovať. Riešením môže byť aj kameň Lapis lazuli, pretože navodzuje pocit mieru a vytúženého kľudu.

Zároveň je dokázané, že Lapis lazuli môže byt aj kľúčom k dosiahnutiu výsledkov, ktoré dlhodobo očakávate. To, že Lapis lazuli zmierňuje stres vedie aj k redukcii depresívnych ochorení, ako je napríklad úzkosť alebo iné psychické poruchy. 

Odhaľuje vnútornú pravdu

Pristihli ste sa už niekedy pri tom, že ste jednoducho hľadali samého seba? Na tom rozhodne nie je nič zlé. Ak by to však bolo dlhodobé, pravdepodobne by ste sa cítili vo vlastnom tele veľmi zle. Na to je však kamen Lapis lazuli, ktorý dokáže napomôcť pri odhalení vlastnej vnútornej pravdy. Dokáže totiž pomáhať aj pri sebauvedomovaní, čo rozhodne radi oceníte. 

Náš tip: Ak si zaobstaráte kameň Lapis lazuli, určite tým nič nestratíte. Práve naopak. Tento jedinečný kamen totiž pôsobí aj ako veľmi účinný zosilňovač myšlienok. Vďaka takýmto vlastnostiam tak dokáže priniesť objektívny, jasný a čistý pohľad. Ten sa vám rozhodne zíde v rôznych životných situáciách. 

kamen-lapis-lazuli

Upevňuje medziľudské vzťahy 

Máte strach z vyjadrovania, čo sa týka vzťahov? Už viac nemusíte. Ak si zakúpite kameň Lapis lazuli, všetky vaše problémy sa týmto vyriešia. Dokáže totiž upevniť priateľské, ale aj milostné vzťahy. Najmä pri vyjadrovaní emócií a svojich pocitov. Zároveň je výnimočný tým, že dokáže odstrániť akúkoľvek krutosť, utrpenie či strádanie.

Zmierňuje bolesti hlavy

Ak vás často trápia migrény a bolesti hlavy, riešením môže byť práve kameň Lapis lazuli. Ten má podľa odborníkov zmierňovať bolesti hlavy, čo určite radi oceníte. Predsa len, pri bolesti hlavy sa funguje počas dňa len veľmi ťažko. Nemáte totiž žiadnu energiu a cítite sa byť vyčerpaní. Ak budete mať pri sebe výnimočný kameň Lapis lazuli, pocítite lepšiu energiu a pozitívne myšlienky.

Zlepšuje stav pleti

Máte problémy s pleťou? Trápia vás vyrážky, čierne bodky či iné nedokonalosti? V takej situácii neváhajte použiť aj Lapis lazuli. Tento výnimočný kameň má totiž aj liečivé účinky, ktoré dokážu zlepšiť stav pleti, dokonca aj čo sa týka akné. Ako dobre viete, tento problém je pomerne ťažko liečiteľný. Je potrebné dodržiavať množstvo opatrení, no dopomôcť vám môže aj tento jedinečný kameň s názvom Lapis lazuli.

Oplatí sa jeho kúpa?

V neposlednom rade nastáva otázka, či sa kúpa kameňa Lapis lazuli oplatí. Podľa nášho názoru určite áno, keďže prináša veľmi výnimočné vlastnosti. Tie sa, dokonca, potvrdili aj u mnohých ľudí, ktorý si tento jedinečný kameň zaobstarali. Preto, ak chcete posilniť svoje zdravie, zlepšiť myšlienke a pohľad na svet a seba samého, určite si Lapis lazuli zaobstarajte.