Šungit a jeho tajomné schopnosti: Ktoré to sú?

Veríte na liečivé schopnosti kameňov? Ak nie, mali by ste začať. Samozrejme, je to na rozhodnutí každého z vás. My vám v tomto článku predstavíme bližšie šungit – liečivý kameň, ktorý má skutočne zázračné schopnosti. O nich si však povieme viac práve v nasledujúcich riadkoch.

Šungit a jeho tajomné schopnosti: Ktoré to sú?

Počuli ste už niekedy o šungite? Ak nie, rozhodne si z toho nič nerobte. Predsa len, o tomto liečivom kameni ešte nie je až tak veľká informovanosť. V súčasnej dobe sa však môžeme dozvedieť o tomto kameni aj niečo viac. Pochádza totiž z Karélie. Táto oblasť sa nachádza na severozápade Ruska. Toto miesto je jediné na Zemi, ktoré slúži ako zásobáreň šungitu – čierneho liečivého kameňa.

Vedeli ste, že: šungit sa označuje aj ako tajomný kameň? Dôvodom je jeho záhadné zloženie, štruktúra, vlastnosti a tiež využitie. Dosiaľ nie sú všetky tieto veci úplné preskúmané, no pracujú na tom odborníci v tejto oblasti.

Čo je to šungit?

V prvom rade si povieme niečo o tom, čo je to šungit. Ide totiž o uhlíkovú horninu, ktorá sa označuje aj ako polyminerálna. Meno šungit dostal práve po mieste výskytu. Presný názov tohto miesta je Šuňga – karelská dedina na brehu Onežského brehu. Práve na tomto mieste boli totiž objavené prvé náleziská.

Šungit sa na prvý pohľad podobal na uhlie. Za to mohlo najmä čierne sfarbenie. Záhadou bol, predovšetkým, vek šungitu. Vedci sa totiž zhodli, že by mohlo ísť o približne 2 miliardy rokov, čo je skutočne veľké číslo. 2 miliardy rokov je však čas, kedy život na Zemi podľa všetkého ani neexistoval. Mohlo teda ísť len o zálivy, ktoré boli osídlené mikroorganizmami. Práve tie vraj boli vznikom šungitu. Existuje však aj teória, ktorá hovorí o tom, že táto hornina vznikla erupčnými a tektonickými procesmi, a to už v dávnych dobách Zeme.

sungit-pyramida

Aké sú účinky šungitu?

Dnes je známe, že šungit pôsobí skutočne liečivo. Vznikol na území Ruska a presne na tomto miesta vznikla aj tzv. šungitoterapia. Tá ma za úlohu pôsobiť na rôzne časti tela pozitívne a napomáhať, napríklad, pri liečbe mnohých ochorení či zdravotných komplikácií.

Šungit v súčasnej dobe, ale aj v minulosti, pôsobil nielen na to fyzické, ale najmä duševné zdravie. Jeho účinky sú jednoducho blahodarne a hovorí o tom veľa vedeckých štúdií, ktoré dodnes prebiehajú pod dohľadom tých najväčších odborníkov práve z tejto oblasti.

Vytvára ochranný štít

Žijeme v dobe, ktorá je plná stresu, napätia a negatívnych emócií. Samozrejme, vždy sa nájde aj niečo pekné, no vo väčšine prípadov sú ľudia unavení dobou a akoby bez života. Je dokázané, že šungit dokáže napomôcť aj v tomto smere. Môže vás totiž ochrániť pred škodlivým elektromagnetickým žiarením – to je všade vôkol nás, no nie je viditeľné. Napriek tomu zanecháva na všetkom organickom negatívne stopy. To môže pôsobiť aj na naše duševné a fyzické zdravie.

Náš tip: Ak si zaobstaráte kameň šungit, máte vyhraté. Po určitom čase totiž pocítite jeho blahodarne účinky aj v tomto smere. Budete pozitívne naladení, plní energie a už sa viac nebudete cítiť tak veľmi unavene. Rozhodne je to tak skvelé riešenie, ako posunúť svoj duševný stav k lepšiemu.

Zlepšuje kvalitu spánku

Máte problémy so spánkom? Neviete zaspať, často sa v noci budíte a neviete si jednoducho nájsť tú správnu polohu na kvalitný spánok? V tom prípade si neváhajte zaobstarať kameň šungit. Je totiž dokázané, že dokáže zlepšiť kvalitu spánku až natoľko, že už s ním viac nebudete mať žiadne problémy. Predsa len, ak sa vyspíte dobre a nerušene, bude sa vám počas dňa aj lepšie pracovať a pochopiteľne budete mať aj oveľa viac energie.

Naopak, ak by ste svoj spánok dlhodobo podceňovali, mohlo by to viesť aj k závažnejším zdravotným komplikáciám. Šungit však vyžaruje energiu, ktorá dokáže zabezpečiť ničím nerušený spánok. Preto neváhajte mať tento kameň neustále pri sebe, aj počas noci. Postačí ak bude v rovnakej miestnosti ako vy.

sungit-kamen

Zmierňuje bolesť hlavy

Ak vás často trápia bolesti hlavy, máme pre vás riešenie. Kameň šungit vie byť totiž nápomocný aj v tomto smere. Tak, ako sme si už vyššie spomínali, šungit vie odstraňovať elektromagnetické žiarenie, ktoré pôsobí na človeka veľmi negatívnym spôsobom. Práve to má za úlohu zmierniť nielen napätie, ale napríklad aj bolesť hlavy, ktorá vie byť veľmi nepríjemná. Preto, ak aj vy patríte medzi ľudí, ktorí majú bolesti hlavy, vyskúšajte si zaobstarať kameň šungit. Štúdie totiž dokazujú, že má blahodarne účinky aj na takýto problém.

Pôsobí na celkový zdravotný stav

Vedeli ste o tom, že zo šungitu je možné spraviť aj špeciálnu vodu? Tá ma slúžiť na zlepšenie celkového zdravotného stavu. Či už ide o choroby, zdravotné komplikácie alebo infekcie, šungit vie byť jednoducho nápomocný. V súčasnej dobe si za týmto názorom stojí aj veľké množstvo zdravotníckych odborníkov. Potvrdzujú totiž účinky šungitu a práve to je dôvod, prečo sa tento jedinečný tajomný kameň dostáva čoraz viac do popredia.

Nezabúdajte: Samozrejme, tak, ako takmer pri všetkom, aj v tomto prípade platí, že pri ochoreniach rôzneho druhu sú prvoradé lieky a názor lekára. Šungit a iné liečivé kamene môžu slúžiť len ako doplnok a pomoc pri liečbe zdravotných komplikácií.

Šungit sa od iných liečivých kameňov odlišuje aj v tom, že je šetrný k životnému prostrediu. Je totiž o ňom známe, že dokáže čistiť vodu od pesticídov, fenolov a iných ropných produktov. Práve preto by ste si mali tento jedinečný a záhadný kameň zaobstarať aj vy. Jednoducho sa to oplatí z mnohých hľadísk. Preto neváhajte a choďte do toho!