Hematit ako kameň mysle: Aké prináša účinky na zdravie?

Liečivých kameňov je v súčasnej dobe už veľmi veľa. Každý má za sebou nejaký príbeh, zaujímavosti, históriu a odlišnosti vo svojich účinkoch. To je veľmi podstatné, pretože každý kameň je tak niečím iný. Práve v tomto článku si povieme niečo bližšie o hematite, ktorý sa označuje často aj ako kameň mysle.

Počuli ste už niekedy o hematite? Pravdepodobne neraz. Ide totiž o jeden z najznámejších liečivých kameňov, ktorý má za sebou už dlhú a veľmi zaujímavú históriu. Už v starovekom Egypte totiž obyvatelia využívali hematit ako červené farbivo na rôzne účely. Zároveň však prišli aj na duchovné účinky a začali hematit používať na to, aby mŕtvym uľahčili spôsob na druhý svet. Robili to takým spôsobom, že liečivý kameň dali pod hlavu mŕtvemu, aby pôsobil ako akýsi talizman.

Vedeli ste, že: hematit sa po zohriatí stáva magnetickým? Hovorí sa totiž, že ľudia žijúci v období starovekého Egyptu používali hematit aj ako pascu na zlodejov. Po rozdrvení tohto kameňa totiž vzniká prach, ktorý je nebezpečný, dokáže dráždiť kožu, sliznice, oči a zároveň môže spôsobiť aj zlyhanie pľúc. Samozrejme, v súčasnej dobe je však kameň hematit vyrábaný tak, aby si zachoval svoje účinky, no zároveň aby nepoškodzoval žiadnym spôsobom zdravie človeka.

Aké vlastnosti má kameň hematit?

Vlastností a benefitov hematitu je skutočne veľa. V prvom rade je dokázané, že dokáže priniesť človeku silu a vitalitu. Predsa len, dnešná doba je pre mnohých veľmi náročná. To prináša stres, napätie a negatívne emócie. Práve hematit slúži na to, aby dokázal človeka posilniť do vysokej miery.

Ak ste vyčerpaní, oslabení nejakou chorobou, prípadne psychikou, určite si zaobstarajte hematit. Je to zázračný kameň, ktorý vám dodá potrebnú životnú energiu a navráti vás tak späť do života. Dôležité však je, aby ste len neprežívali, ale žili svoj každý deň naplno. Predsa len, život je len jeden a preto si ho je potrebné užiť. K tomu vám môže dopomôcť aj hematit.

TIP: Srdce náhrdelník z hematitu

hematit-kamen-nahrdelnik

Vytvára ochranné pole

O hematite je známe, že dokáže vytvárať ochranné pole. Napríklad v čase, keď sa necítite až tak dobre a ste vyčerpaní. Hematit by ste mali používať v rámci meditácií, na podporu ich účinnosti. Je totiž známe, že by vás mal ochrániť pred nežiadúcimi myšlienkami a priniesť vám tak vytúžený pocit bezpečia, tepla a pokoja.

Je dokázané, že hematit dokáže obrátiť vašu pozornosť práve na tie elementárne potreby. Sú to tie, ktoré udržujú organizmus v rovnováhe a vo vysokej kvalite. Aktivuje sa vďaka tomu aj vaša odvaha, vôľa či rozhodnosť k činom.

Náš tip: Hematit môžete použiť aj počas cvičenia – napríklad pri joge. Práve toto cvičenie vás totiž dokáže navodiť na iné myšlienky, odbúrať tak akýkoľvek stres a napätie. Možno by ste neverili, no hematit dokáže zvýšiť účinnosť tohto cvičenia a priniesť aj vytúžené výsledky.

Podporuje tvorbu erytrocytov

Ako už z názvu vyplýva, hematit má niečo spoločné s krvou a červenou farbou celkovo. Je dokázané, že tento liečivý kameň môže podporiť aj tvorbu erytrocytov – červených krviniek, a to v celom organizme. Práve vďaka tomu budete vedieť predchádzať ochoreniam, ako napríklad, anémia či hemofília. Samozrejme, všetko to záleží aj od iných dôležitých faktorov, no hematit je v tomto smere skutočne veľmi silný a jeho účinky radi oceníte.

Okrem iného, liečivý hematit dokáže aktivovať krvný obeh a všetky dôležité funkcie srdca až natoľko, že vďaka tomu posilní pľúca, slezinu a pečeň. Z hematitu je tiež možné vyrobiť špecifickú vodu, ktorá sa využíva pri nedostatočnej funkcii obličiek. Ak máte akékoľvek zdravotné komplikácie spojené s týmito problémami, neváhajte si zaobstarať kameň hematit. Určite sa to oplatí.

Vedeli ste, že: liečivý kameň hematit sa môže využiť aj na regulovanie nepravidelnej menštruácie a ako pomoc pri zastavení krvácania? Zároveň dokáže zmierňovať aj menštruačné bolesti bez toho, aby ste museli brať veľmi silné lieky proti bolesti.

Zaručuje pokojný spánok

Máte akékoľvek problémy so zaspávaním, prípadne sa počas noci často budíte? V takom prípade určite hematit radi oceníte. Využíva sa totiž aj na zvýšenie kvality spánku. Postačí ak si tento liečivý kameň uložíte pod vankúš a budete spať ako bábätko. Zobudíte sa tak plní energie a počas dňa sa vám bude určite ľahšie fungovať, ako keby ste sa vyspali zle.

Hematit zároveň dokáže podporiť aj regeneráciu celého tela. Ak ho budete nosiť stále pri sebe, budete mať vždy čistú myseľ a vaše negatívne myšlienky pôjdu preč. Hematit totiž vyžaruje energiu, ktorá dokáže priťahuje len tie pozitívne myšlienky. Preto sa budete vždy cítiť skvele vo vlastnom tele.

TIP: Pánsky náramok z hematitu a lávového kameňa

hematit-a-lavovy-kamen-naramok

Podporuje liečbu ochorení

Samozrejme, pri ochoreniach je potrebné riadiť sa odporúčaniami lekárov a odborníkov. Pomôcť by vám však mohol aj liečivý kameň hematit, avšak len ako doplnok celej liečby. Je totiž dokázané, že môže napomôcť pri liečbe rôznych ochorení a infekcií. Váš stav sa tak môže výrazne zlepšiť, čo rozhodne radi oceníte.

Hematit totiž odstraňuje stavy slabosti, ktoré možno zažívate práve v ťažkých časoch. Okrem iného, ak ste už zažili nejakú nepríjemnú situáciu, hematit vám s tým bude vedieť pomôcť. Práve takýmto spôsobom je možné zlepšiť aj priebeh ochorenia.

Preto neváhajte a zaobstarajte si kameň hematit aj vy. Kúpiť si ho môžete, napríklad, v podobe náramku alebo náhrdelníka. Nosiť ho tak budete môcť neustále pri sebe, čo rozhodne oceníte. Samozrejme, všetko to záleží od vašich preferencií a možností. Určite však neváhajte tento jedinečný kameň vyskúšať. Rozhodne to neoľutujete.