Ónyx: Jeho charakteristika, účinky a najväčšie benefity

V súčasnosti existuje skutočne veľké množstvo kameňov, ktoré majú silné a očarujúce účinky. Chybou je malá informovanosť a preto môže mať veľká časť populácie pred týmito liečivými prvkami predsudky. V tomto článku sa dozviete niečo o kameni s názvom ónyx.

Ónyx: Jeho charakteristika, účinky a najväčšie benefity

Počuli ste niekedy o kameni ónyx? V dnešnej dobe sa o ňom hovorí veľmi často a priazeň si získal u veľkého množstva priaznivcov týchto prvkov. Ónyx má za sebou dlhú históriu. Vznikol totiž zo slova „onux“. Tento pojem v preklade znamená necht. Príde vám to divné a nevidíte v tom žiadnu pointu? V tom prípade sa mýlite.

Legenda totiž hovorí, že ónyx vznikol práve v momente, keď Amor (boh lásky) šípom odstrelil Venušin necht. Práve od tejto doby sa traduje, že ónyx prináša šťastie v láske a zároveň pomáha prekonávať bolesť, ktorá vznikla napríklad zo straty niekoho blízkeho. Nové štúdie potvrdili, že ónyx dokáže pôsobiť aj afrodiziakálne. Aj to je dôvod, prečo tento zázračný kameň používa čoraz viac mužov.

Vyskúšajte účinky ónyxu už za 12,99 EUR (- 28 %) 17,99 EUR

100-1_naramok-z-onyxu

Aké vlastnosti má ónyx?

Ak by sme mali stručne charakterizovať ónyx, povedali by sme, že ide o tajomný čierny kameň. Ovplyvňuje ho Saturn, vďaka ktorému má tak zázračné účinky. Čo všetko vás dokáže ónyx naučiť? Odpoveď je jednoduchá. Tajomný čierny kameň ónyx vás naučí duchovnej múdrosti. Vďaka tomu kameňu budete mať možnosť nájsť cestu k duchovnej múdrosti. Taktiež vás naučí naučí väčšej cieľavedomosti, ale aj kontrole.

Dá sa tak povedať, že vďaka ónyxu budete viac sebavedomí a ľahšie sa vysporiadate so situáciami vo vašom živote. Taktiež je dôležité povedať, že kameň ónyx dokáže z vášho tela odobrať negatívnu energiu, ak jej máte vo svojom vnútri priveľa. V tomto prípade však platí, že ónyx nevie negatívnu energiu nejakým spôsobom absorbovať.

Cesta k oslobodeniu

Medzi hlavné vlastnosti ónyxu patrí najmä cesta k vytúženému oslobodeniu. Ak sa v živote cítite nejakým spôsobom stratení, poprípade si s niečím neviete dať dlhú dobu rady a chcete vyjsť z tejto pasce, ónyx vám s tým zaručene dokáže pomôcť. Tradícia tiež hovorí, že ónyx istým spôsobom môže viesť človeka k vážnosti, sebakontrole a cieľavedomosti. Podporuje tiež vnútornú koncentráciu a zároveň aj pokoru. V súčasnosti platí, že tzv. znovuoživenie ónyxu môže trvať o čo si dlhšie, ako u ostatných liečivých kameňov. Aj vďaka tomu je ónyx tak jedinečný.

Liečivé účinky

V súčasnosti platí, že kamene majú aj množstvo liečivých účinkov. Ónyx ani v tomto prípade nie je výnimkou. Je totiž dokázané, že vyniká v mnohých smeroch, vďaka čomu dokáže zlepšiť kvalitu celkového zdravia. Či už sa jedná o fyzickú alebo psychickú stránku zdravia, ónyx vám zaručene pomôže. Toto sú jeho najsilnejšie liečivé účinky.

Napomáha pri liečbe sluchu

Máte problémy so sluchom, poprípade počujete neustále nepríjemné šumy? Dôvodom môže byť ochorenie sluchu, a tak by ste to mali čím skôr zmeniť. Skvelým riešením je kameň ónyx, ktorý napomáha aj v tomto smere. Ako dobre viete, rovnováhu tela má na starosti stredné ucho. Ónyx vie napomôcť aj pri poruche rovnováhy, čo je skutočne obdivuhodné. Preto ak máte niektoré z týchto problémov, určite vyskúšajte použitie kameňa ónyx.

Zlepšenie zraku

Ako dobre viete, zrak je pre nás všetkých veľmi dôležitý. Akékoľvek zmeny zraku by ste mali ihneď riešiť. Niekedy vám postačí len dodanie vitamínov do tela, inokedy zase návšteva lekára. Vyskúšať by ste však mali aj kameň ónyx, ktorý je v tejto oblasti mimoriadne nápomocný. Dokáže totiž zlepšiť ostrosť zraku. Vďaka tomu budete vidieť skutočne dobre, a to bez akejkoľvek návštevy lekára. Za vyskúšanie to tak rozhodne stojí.

Posilňuje imunitu

Možno by ste neverili, no imunitu môžu rôzne vonkajšie, ale aj vnútorné vplyvy zhoršiť. Či už je to nesprávna životospráva alebo jednoducho časté zmeny počasia, imunitu by ste mali mať vždy čo najlepšiu a robiť pre to všetko.

Pomôcť vám môžu vitamíny, zdravá strava, pravidelný pohyb a cvičenie, ale tiež aj kameň ónyx. Posilňuje imunitný systém až do takej miery, že sa budete vedieť ľahšie vyhnúť mnohým ochoreniam. Okrem iného, pri takejto zvýšenej imunite vás čaká aj oveľa jemnejší priebeh daného ochorenia.

Náramok z ónyxu: Len za 12,99 EUR (- 28 %)

onyx-naramok

Prevencia ochorení

V súčasnosti je veľmi dôležité chrániť sa pred vznikom určitého ochorenia. Najčastejšie ide o kardiovaskulárne ochorenia, ktoré patria medzi civilizačné. Hovorí sa, že vznik takýchto ochorení môže spôsobiť aj smrť. Ak sa im chcete vyhnúť, samozrejmosťou musí byť zdravý životný štýl, ale aj zaobstaranie si ónyxu. Možno by ste neverili, no tento jedinečný kameň pôsobí aj ako prevencia kardiovaskulárnych ochorení.

Pomáha pri ekzémoch a jazvách

Spozorovali ste na svojej pokožke ekzém, poprípade vás trápia jazvy? Tie môžu byť spôsobené napríklad aj vplyvom akné. Ak si s týmito problémami neviete dať rady, bezpochyby by ste mali použiť kameň ónyx. Prináša totiž také liečivé účinky, ktoré vám pomôžu aj v tomto smere. Raz – dva sa tak zbavíte ekzémov a prípadných jaziev. Okrem iného, kameň ónyx aj urýchľuje hojenie rán, čo je taktiež v rámci zdravia veľmi výhodné.

Zdravé kosti a zuby

Nič nie je lepšie, ako mať zdravé kosti a zuby. Samozrejme, aby ste to docielili, musíte sa o tieto časti tela dobre starať. Čo sa týka kostí, pomôže im pravidelný pohyb a zdravá strava. No a pri zuboch je to jasné. Správna dentálna starostlivosť a obmedzenie sladkých jedál. Ak chcete zdravé kosti a zuby, zaobstarať si môžete aj jedinečný kameň ónyx, ktorý vám môže pomôcť aj v tomto smere.

Preto neváhajte a kúpte si ónyx aj vy. Nejde o finančne náročnú záležitosť, preto sa to z viacerých hľadísk bezpochyby oplatí!