Amazonit: Aké má „kameň nádeje“ účinky na organizmus?

Amazonit sa považuje za úžasný polodrahokam. Je známy aj ako kameň nádeje a svojim majiteľom prináša prosperitu či dôveru v lepšiu budúcnosť. Vyniká bohatou históriou a skutočne výnimočnými vlastnosťami, ktoré stoja za pozornosť. O nich si povieme niečo viac v nasledujúcich riadkoch tohto článku.

Existuje spektrum liečivých kameňov, no len málo z nich má skutočne také efektívne účinky, ako sa o nich hovorí. Jedným z výnimočných polodrahokamov je amazonit, ktorý pôsobí upokojujúco, priťahuje pozornosť mnohých ľudí a zároveň vyniká aj svojou estetickou stránkou. Prináša skutočne priaznivé účinky na fyzické, ale aj duševné blaho.

Nezabúdajte: Zaujímavosťou je, že amazonit bol ctený ako svätý kameň a nosil sa vždy ako talizman. Bol rozšírený v oblastiach ako je starý Egypt, Mezopotámia či americký kontinent. Okrem iného, názov tohto polodrahokamu vyplýva z náleziska v náplavoch rieky Amazonky.

Zlepšuje duševné zdravie

Amazonit je známy svojou schopnosťou upokojiť myseľ a zmierniť stres, prípadne úzkosť. Jeho prítomnosť častokrát vedie aj k hlbšiemu pocitu pokoja a harmónie. Napomáha tiež zmierneniu napätia, pričom poskytuje dokonalú relaxáciu. Tieto všetky faktory sú veľmi prospešné pre duševné zdravie. Obzvlášť v dnešnom stresujúcom a uponáhľanom svete.

amazonit-premium

Podporuje komunikačné schopnosti

Vzácny kameň amazonit sa považuje aj za kameň pravdy, odvahy a dôvery. Obsahuje totiž energiu, vďaka ktorej dokáže podporiť komunikáciu a vyjadrovanie. Pri rozprávaní tak budete pôsobiť viac sebavedomo a budete komunikovať s väčšou istotou, ako doteraz. Ak si zaobstaráte amazonit, môžete objaviť a pochopiť svoj talent a schopnosti, ktorými vynikáte. V prípade, že sa neviete zmieriť so svojimi nedostatkami, amazonit vám bude vedieť pomôcť aj v tomto smere.

Vedeli ste o tom, že: Amazonit dokáže podporiť komunikačné schopnosti u malých detí? Ako dobre viete, práve oni majú častokrát veľký problém s vyjadrovaním a kým sa to naučia, trvá to istú dobu. Vzácny kameň amazonit však môže byť v tomto prípade skutočne nápomocný.

Posilňuje energiu a vitalitu

Amazonit sa častokrát považuje aj za kameň prosperity a hojnosti. Má energetické vlastnosti, ktoré dokážu posilniť vašu životnú energiu a vitalitu zároveň. Napomáha tiež pri odstraňovaní blokád a negatívnej energie, vďaka čomu zlepšuje tok pozitívnej energie v tele. Táto zvýšená energia má pozitívny vplyv na fyzické a duševné zdravie človeka. Budete sa cítiť oveľa lepšie, tak, akoby vám nič nechýbalo ku šťastiu.

Zmierňuje bolesti hlavy a migrény

O amazonite je známe, že dokáže tlmiť silné bolesti hlavy a migrény. Pravdepodobne ste už neraz zažili stav, kedy vás jednoducho bolesť hlavy trápila celé hodiny a žiadne lieky na tento nepríjemný problém nezaberali. Tomu je už však koniec! Vďaka amazonitu vám môže bolesť hlavy rýchlo prejsť, pričom určite nebude tak neznesiteľná, ako za iných okolností.

meditacia

Reguluje látkovú premenu

Aj napriek tomu, že sú potrebné ďalšie vedecké výskumy, zatiaľ sa potvrdilo, že amazonit dokáže do vysokej miery regulovať látkovú premenu v tele. Vo všeobecnosti ide o proces, pri ktorom sa látky menia na iné formy, a to vďaka rôznym biochemickým reakciám v organizme. Keďže amazonit v sebe obsahuje špeciálnu energiu, môže ovplyvniť aj látkovú premenu. O amazonite je tiež známe, že dokáže odstrániť a uvoľniť svalové blokády, a to najmä v oblasti chrbta.

Harmonizuje činnosť hypofýzy

Hypofýza je malá žľaza v mozgu, ktorá je zodpovedná za produkciu rôznych hormónov a reguláciu niektorých telesných funkcií. Ide o pomerne zložitý systém, ktorý je riadený viacerými faktormi, vrátane genetiky a samotného životného štýlu.

Hovorí sa, že amazonit má schopnosť pôsobiť na energetickú rovnováhu a vďaka tomu podporovať aj harmonizáciu energetických centier v tele, vrátane hypofýzy. Amazonit by ste tak rozhodne mali nosiť v blízkosti tela, aby ste podporili svoju rovnováhu.

Pomáha pri pôrode a kontrakciách

Amazonit sa častokrát považuje za kameň matky a plodnosti. Verí sa, že má isté pozitívne vplyvy na ženu počas pôrodu. Dokáže totiž podporiť emocionálnu stabilitu, harmóniu a uvoľnenie. Tieto upokojujúce vlastnosti môžu prispieť aj k zníženiu stresu a úzkosti.

Tie sa totiž môžu potencionálne vyskytnúť pri pôrode. Okrem iného, amazonit pomáha aj pri silných kontrakciách, podporuje komunikáciu a sebavedomie. To môže byť prospešné aj pre komunikáciu so zdravotným personálom počas pôrodu.

Uvedomenie si svojich činov

Pravdepodobne ste aj vy niekedy zažili situáciu, kedy ste si jednoducho neuvedomili svoje činy tak, ako ste mali. Ak si však zaobstaráte amazonit, v jeho prítomnosti si uvedomíte zodpovednosť za svoje činy.

Prečo je táto vlastnosť tak dôležitá? Odpoveď je jednoduchá! Dokážete totiž potom lepšie narábať so svojím životom, ľahšie sa vysporiadať s mnohými situáciami v ňom a zároveň si tak aj uvedomiť, čo všetko ste spravili zle a ponaučiť sa z toho. Takáto vlastnosť amazonitu má tak oveľa viac benefitov, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

Oslobodí vás od zlých vecí

Ťažia vás nejaké zlé veci, ktorých sa jednoducho neviete zbaviť? V tom prípade by ste si mali zaobstarať amazonit. Obsahuje energiu, ktorá vás dokáže oslobodiť od zlých vecí. Už vás tak ďalej nebude nič ťažiť a vy sa budete cítiť oveľa lepšie. Okrem iného, amazonit vždy smeruje vaše sily tam, kde ich práve potrebujete. Preto, ak si prechádzate ťažším životným obdobím, s amazonitom ho prekonáte výrazne ľahšie.