Ruženín: Zaujímavosti, vlastnosti a liečivé účinky o kameni lásky

Kameň ruženín je už známy z dávnej histórie. Aj v súčasnosti sa považuje za kameň lásky a vzťahov. Farba tohto kameňa je ružová, čo má tiež svoje opodstatnenie. O tomto, ale aj o viacerých iných zaujímavostiach si povieme v nasledujúcich riadkoch tohto článku.

Kameň lásky ruženín a jeho účinky

Odkedy je známy ruženín? Hovorí sa, že ide o antické doby. Už v tom období bol totiž ruženín nosený a ctený. Symbolizoval kameň lásky, vzťahov a priateľstva. Zaujímavosti však pochádzajú aj zo staroveku. Grécka legenda totiž hovorí o tom, že ruženín vznikol v čase, keď Afrodita (bohyňa lásky) utekala pomôcť Adonisovi. Ten bol cez vojnu napadnutý bojovníkom Áresom. Počas toho, ako Afrodita utekala, poranila sa na ostnatom kre. To spôsobilo, že jej krv zafarbila biely kryštál, ktorý nosila vždy pri sebe. Legendy tak hovoria o tom, že aj takýmto spôsobom mohol vzniknúť vzácny kameň s názvom ruženín.

Zaujímavosti však pokračujú aj v oblasti Egypta. Na tomto mieste totiž už v staroveku miestni obyvatelia vznikli robiť z ruženínu masky na tvár. Verili, že takto vytvorená maska dokáže posilniť ich pleť a zároveň bude slúžiť aj ako prevencia vzniku vrások. V staroveku ruženín považovali za akýsi rubín. Podľa nich, keď zoslabol, musel sa umiestniť do vlhkej miestnosti, aby opäť nabral svoju silu.

V dávnych časoch sa tiež hovorilo, že voda z ruženínu pôsobí ako všeliek. Tieto všetky zaujímavosti však patria do minulosti. Alebo nie? Ako vôbec tento jedinečný kameň funguje dnes? O tom si povieme v nasledujúcich riadkoch.

ruzenin-nahrdelnik

Otvorené srdce vďaka ruženínu

Aj v súčasnosti platí, že ruženín a jeho ružová farba vzbudzuje miernosť, lásku a nežnosť. Ak by ste si zaobstarali tento jedinečný kameň, vaše srdce sa môže otvoriť. Uvoľní sa a opäť získa veľkú dávku dôvery. Hovorí sa, že ruženín sa odporúča dať aj ľuďom, ktorí sú po rozchode, poprípade prežívajú vo vzťahu bolesť.

Vo väčšine prípadov majú takýto ľudia v sebe istý blok, sú často smutní a zronení. Ruženín však môže napomôcť aj v tomto smere. Rany, ktoré vznikli odmietnutím alebo hrubosťou sa pod vplyvom ruženínu rýchlo zahoja a zacelia.

Dokáže zvýšiť sebalásku

Sebadôvera a sebaláska. Práve tieto vlastnosti sú v dnešnej dobe pre mnohých ľudí problém. Nevedia si normálne veriť a zároveň nepociťujú lásku voči sebe. Ruženín vám v tomto smere dokáže jednoduchým spôsobom pomôcť. Odstráni citové blokády, vďaka čomu môžete získať pocit spokojnosti a naplnenia. Vaša sebadôvera a sebaláska tak môže porásť až do výšin. Budete viac sebavedomejší a žiť sa vám bude oveľa ľahšie.

Naučí vás odpúšťať

V dnešnom svete je veľkým problémom odpustiť. Či už sa jedná o druhého človeka alebo seba, tento krok je v živote veľmi dôležitý. Vďaka tomu sa totiž máte možnosť posunúť ďalej. Ruženín vás naučí odpustiť sebe, ale aj druhým ľuďom. Budete sa tak cítiť oveľa voľnejšie a žiť sa vám rozhodne bude ľahšie.

Odpustenie je veľkým krokom v živote, ktorý je však potrebné podstúpiť. Ruženín vám môže pomôcť nájsť šťastie v láske. Ak ste už prestali veriť, prešli si zlými vzťahmi a jednoducho už nechcete žiadneho partnera, ruženín vám v tomto smere pomôže. Samozrejme, všetko záleží aj od vášho vlastného postavenia sa k tejto situácii. Ruženín vás však naučí svoje city preukazovať aj navonok.

MOHLO BY SA VÁM PÁČIŤ: Náhrdelník z ruženínu už za 15,99 EUR 12,19 EUR

nahrdelnik-z-ruzeninu

Ruženín vhodný aj pre umelcov

Hovorí sa, že ruženín je kameň, ktorý rozvíja kreativitu umelcov. Oživí tvorivosť, fantáziu, a tiež umožňuje aj hlbšie prežívanie hudby, poézie a umenia. Práve preto sa ruženín v súčasnosti označuje aj za kameň umelcov. Dokáže prehĺbiť kreativitu, inšpiráciu a zároveň výrazne zlepšuje aj vizualizačné schopnosti. Vďaka ruženínu budete múdrejší a aj trpezlivejší.

Samozrejme, mystických vlastností ruženínu je dnes ďaleko viac. Hovorí sa aj o tom, že ruženín je vhodný pre malé deti. Zabezpečuje im totiž správny vývoj a rast. Zároveň sa ruženín považuje za akéhosi ochrancu na ceste, ktorou si práve v živote prechádzate. Jednoducho povedané, ruženín vám rozhodne dokáže zmeniť život.

Zlepšuje zdravie srdca

Teraz sa však už presunieme pomaly na liečivé vlastnosti ruženínu. Medzi tie patrí napríklad aj podpora zdravia srdca. Existujú totiž aj psychosomatické ochorenia srdca. Tie sú zapríčinené najmä rôznymi emocionálnymi otrasmi. Na podporu liečby takéhoto ochorenia sa odporúča dlhý náhrdelník z ruženínu. Mal by totiž siahať až na oblasť srdca. Zároveň je však o tomto kameni známe, že srdce a cievy dokáže výrazne posilniť.

Pomáha pri krvných ochoreniach

V dnešnej dobe sú veľmi časté aj krvné ochorenia. Medzi tie patrí anémia alebo leukémia. V skutočnosti ide o pomerne závažné ochorenia. Ich prejavy však môže výrazne zmierniť ruženín. Dokonca, hovorí sa, že v dnešnej dobe môže byť aj nevyhnutnou súčasťou liečby týchto ochorení.

Zabezpečí kvalitný spánok

Ruženín je skvelým riešením aj na problémy so spánkom. V tomto prípade platí, že nekvalitný spánok môže spôsobiť rôzne ochorenia. Ak pociťujete často nespavosť, ruženín môže byť skvelým riešením. Najmä ak ide o nespavosť, ktorá je spôsobená citovým rozpoložením. Tento jedinečný kameň sa totiž vždy snaží nájsť istú rovnováhu medzi citmi a zdravím.

Ďalšie vlastnosti

Taktiež je známe, že ruženín dokáže pohltiť elektromagnetický smog a žiarenie. Okrem iného, môže sa prikladať aj na modriny, kedy urýchľuje hojenie. Leštený ruženín je vhodný aj na masírovanie jaziev, ktoré sú istým spôsobom stvrdnuté. Jednoducho povedané, ruženín sa aj v dnešnej dobe považuje za akýsi všeliek a bola by škoda tieto jedinečné vlastnosti nevyužiť.

Kliknite sem a objavte naše výrobky z ruženínu