Pozitívne účinky ametystu: Ako vyťažiť z prirodzenej sily kryštálu?

Ametysty sú všeobecne jedným z prvých kryštálov, ktoré ľudí priťahujú na ich ceste alternatívnou medicínou. To by nemalo byť prekvapujúce. Liečivé účinky ametystu sú totižto známe už tisíce rokov. Prvé známky použitia týchto kameňov sa datujú 25 000 rokov pred naším letopočtom, kedy si ich pravekí Európania a starovekí Egypťania cenili vďaka legendárnej energii.

Pozitívne účinky ametystu

Tzv. "kamene ochrany" rozpoznáte jedinečným fialovým sfarbením. Aj vďaka ich kráse si našli miesto v starovekom Ríme a ďalších civilizáciách. Myslíte si, že je náhoda, že si nimi panovníci či boháči odjakživa zdobili koruny či šperky? Nie je. Musí mať dôvod, že si toľko civilizácií naprieč históriou vážilo ametyst ako jedinečný kryštál.

Dnes sa pozrieme na zopár unikátnych vlastností ametystu a jeho pozitívne účinky. Následne vám predstavím zopár spôsobov, ako z nich vyťažiť.

Vlastnosti a význam

Východná kultúra verí, že prírodné kamene ametystu sú prepojené s korunnou čakrou a tretím okom. Vo svete metafyziky panuje presvedčenie, že kryštály reprezentujú silné spojenie so spirituálnym svetom. Význam ametystu je pritom konkrétny. Je spojený s nasledujúcimi vlastnosťami:

  • Pokoj,
  • harmónia,
  • rozpúšťa strach, starosti a zlosť,
  • prináša rovnováhu do medziľudských vzťahov,
  • zbavuje negatívnych závislostí.

Ametyst prináša lásku do nášho života. Okrem toho sa používa aj na liečenie rôznych ochorení. Už teraz vám teda musí byť jasné, prečo je ametyst jeden z najvyhľadávanejších kryštálov.

Ďalej vám predstavím spôsoby, ako všetky tieto pozitívne vlastnosti využiť a premeniť na energiu pre vás.

Meditujte s ametystom

Kryštály ametystu majú pozoruhodne silný efekt na vnútornú silu a čistú myseľ. Aj preto ich odborníci odporúčajú ako skvelý doplnok k meditácií. Obzvlášť pre začiatočníkov.

Meditácia vám pomôže vyrovnať sa so svojim vnútrom a nájsť spojenie so svojím okolím. Spoznáte sa na hlbšej úrovni. Meditácia, ako objavili hinduistickí mníchovia už pred stáročiami, taktiež stimuluje vašu korunnú čakru.

Prineste pozitívnu energiu do vášho domova

Ako už určite viete, všetky kamene majú vplyv na ich okolie a svoju energiu prenášajú do svojho okolia. Práve preto si mnohí ľudia rozmiestňujú ametysty vo svojom domove. Môžete si ich umiestniť napríklad do spálne, obývačky, detskej izby, vášho auta či kancelárie. Prakticky kdekoľvek, kde sa zdržiavate vy alebo vaši blízki.

Ametyst dlhodobo umiestnený v miestnosti túto miestnosť najprv spirituálne dezinfikuje a zbaví sa negatívnych vibrácií. Ako sme si povedali vyššie, tieto kamene taktiež prinášajú harmóniu. Energicky vyrovnaný priestor sa tak stane ideálnym prostredím pre váš život. Zamedzí zbytočným konfliktom a hádkam v domácnosti. Naopak, ametyst prináša mier a samovoľné spolužitie všetkým v jeho okolí.

Majte ametyst na svojom blízku

Poznáte ten pocit, keď ste na verejnosti a cítite nával negatívnej energie? Či už vkročíte na miesto, kde sa kedysi dávno stalo niečo zlé, alebo je vo vašej blízkosti hnev a zloba, stáva sa to každému z nás. Je to prirodzená súčasť našej spirituálnej cesty. Taktiež je to skvelým dôkazom, že sme zladení s vesmírom a dokážeme ho cítiť.

Vieme si to však značne zjednodušiť a spríjemniť. Ametyst nám pomáha byť odolnými voči negatívnej energii v našom okolí vďaka svojmu silnému polu pôsobnosti. Dáva teda zmysel, aby sme tento legendárny kameň mali vždy pri sebe a tak budeme vedieť odohnať strach, negatívne emócie a konflikty všade, kam vkročíme.

IMG_2635-Edit

Existujú rôzne spôsoby, ako to docieliť. Môžete pri sebe vo vrecku alebo kabelke nosiť kameň. V prípade, že by ste chceli neustále cítiť ešte silnejšie pozitívne účinky ametystu, je tu aj možnosť prívesku, ako napríklad tento.

Vďaka náhrdelníku z ametystu docielime najsilnejší vplyv kryštálu, pretože sa bude neustále nachádzať pri našom srdci. Pokiaľ ste sa ešte na vlastnú kožu nepresvedčili o sile ametystu, verte mi a skúste to. Teraz navyše s dopravou ZADARMO na celé Slovensko pri objednávke náhrdelníku z ametystu.